Pugilista Steluța Duță participă la Mondialele de box feminin din Kazakhstan

stela 2„Țelul meu la acest mondiale este să obțin o medalie cât mai strălucitoare”

Pugilista Steluța Duță se află în această perioadă în Kazakhstan, pentru Campionatele Mondiale de box feminin, eveniment care se desfășoară în perioada 19 – 27 mai. Buzoianca și-a propus un obiectiv îndrăzneț pentru Mondiale: clasarea pe podium, care va însemna calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În cazul unui succes, Steluța va fi al doilea sportiv din Buzău care va merge la Rio, primul fiind tenismenul Ovidiu Ionescu. Într-un interviu acordat în exclusivitate săptămânalului „Scurt pe 2”, multipla campioană europeană Steluța Duță mărturisește ce obiective și-a propus la Mondiale, vorbește pe șleau despre problemele financiare de la federație, dar și ce adversară îi dă fiori la competiția care a început ieri.

 

Reporter: Steluța, vei participa în curând la Campionatul Mondial de Box feminin din Kazakhstan. Cu ce gânduri mergi la acest eveniment important?

Steluța Duță: Vreau să spun că țelul meu este ca la aceste mondiale să obțin o medalie cât mai strălucitoare, ca să ajung acolo unde își doresc toți sportivii. Sper din suflet să fac o figură frumoasă și sunt încrezătoare că o să fac o figură frumoasă acolo pentru că am deja o experiență în spate și de asta m-am pregătit atât și de asta am muncit atât, ca să fiu aptă pentru Campionatul Mondial. Sper să fac un rezultat foarte bun și să-i fac pe oamenii din acest oraș, și din țară chiar, mândri de mine.

 

Rep.: Știu că sunt condiții dificile pentru tine de a te califica la Rio de la aceste Mondiale. Explică-mi, te rog, care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a ajunge la Jocurile Olimpice?

S.D.: Condiția este aceea ca cele patru locuri de pe podium – medaliatele cu aur, argint și cele două cu bronz – se vor califica direct la Jocurile Olimpice. Sper ca printre cele patru sportive să mă aflu și eu.

 

Rep.: Știu că la nivelul Fedrației Române de Box sunt probleme financiare în această perioadă, fiind incertă deplasarea delagației române în Kazakhstan?

S.D.: Da, e adevărat că sunt probleme în această perioadă. S-ar putea să-mi facă o surpriză neplăcută Federaţia Română de Box fiindcă nici în acest moment (nota red. – 12 mai) nu au confirmat ca ne dă bani pentru plecarea la Campionatul Mondial din Kazakhstan. Sper totuși, într-un final, ca noul președinte al Federației Române de Box, Vasile Câtea, să rezolve aceste probleme de la federație.

 

Rep.: Care sunt adversarele la categoria ta de care te temi cel mai mult?

S.D.: Sportiva din Kazakhstan este foarte bună, fiind campioană mondială. Tragerea la sorți contează foarte mult. Este foarte greu la categoria noastră, având în vedere că este concurență foarte mare, sunt multe sportive valoroase.

 

Rep.: Ai încredere că vei ajunge pe podium?

S.D.: Eu zic că da. Păi, altfel nu mă mai duceam acolo și nu mă mai pregăteam pentru această competiție importantă. Sunt optimistă și mă duc acolo cu gândul să câștig o medalie.

 

Rep.: Faptul că un buzoian, tenismenul Ovidiu Ionescu, s-a calificat deja la Jocurile Olimpice constituie o motivație în plus pentru tine?

S.D.: Da, mă motivează foarte mult. Mă bucur tare mult pentru el, mai ales că am fost colegi de club, la CSM Buzău. Sper să îl urmez și să mergem împreună spre Rio!

 

Rep.: Acum patru ani ai avut o șansă uriașă de a merge la Jocurile Olimpice. Ce s-a întâmplat?

S.D.: Da, așa e! În 2012, boxul feminin devenise sport olimpic iar primele opt locuri se calificau la Jocurile Olimpice de la Londra. Am pierdut din primul tur, deși trebuia să câștig doar două meciuri și eram calificată la Olimpiadă, având în vedere că eram cap de serie.

 

Rep.: Pot fi văzute meciurile tale de la Mondialele din Kazakhstan?

S.D.: Da, pe Internet. Buzoienii trebuie să știe că toate meciurile din cadrul Campionatului Mondial de box feminine vor fi transmise în direct pe Youtube, online, pe canalul AIBAboxing. Așa că buzoienii vor avea ocazia să vizioneze partidele mele din Kazakhstan.

 

Rep.: Îți ținem pumnii. Baftă multă la Mondiale!

S.D.: Mulțumesc mult!

 

Interviu realizat de Leonard Bunilă

 

Related posts

Leave a Comment