Petru Damian, un antrenor personal ce vrea tot mai mult de la sine și implicit de la clienții lui: “ Nu există rezultate bune pe termen scurt şi este nevoie de disciplină continuă şi de formare de noi obiceiuri bune!”

damian4Încă se consideră un Trainer la început de drum, aşa că pentru el vara aceasta a fost un moment excelent de a se dezvolta în acest domeniu. A fost o vară foarte încărcată, o vară în care a muncit foarte mult alături de clienţii lui și a trecut, în plus, peste niște emoții constructive în una dintre cele mai importante zile din viață, în plan personal. Cum îmbină acum antrenementele și în căsnicie, aflăm direct de la PT Petru Damian, într-un interviu în exclusivitate.

 

Silvia BUNICĂ: Cum a debutat sezonul de toamnă ca Personal Trainer pentru tine, cu clienţii, cu clasele?

Petru DAMIAN: Sezonul de toamnă nu pot spune că a venit cu schimbări majore. Programul cu clienţii în antrenamente personale este complet încă din vară! În ceea ce priveşte prezenţa la clasele de aerobic-fitness, odată cu începerea şcolilor şi cei “mari” au început să vină iar în săli! E un lucru bun, oamenii au înţeles că dacă vor să fie în formă la vară, munca începe de acum! Clienţii încep să conştientizeze că nu există rezultate bune pe termen scurt şi este nevoie de disciplină continuă şi de formare de noi obiceiuri bune !

S.B.: Cât timp mai aloci sportului şi antrenamentelor pe zi în slujba clienţilor, dar în slujba ta?

petru2P.D.: În ceea ce priveşte timpul alocat sportului, pentru mine nu am făcut niciodată rabat ! Mă pun pe primul loc pe mine, tot timpul! Dacă eu nu sunt în formă, e mult mai greu să motivezi clienţii ! Pe de altă parte, tehnicile noi de antrenament mai întâi le testez pe mine, pentru a fi sigur că funcţionează şi la ei! Am dreptate?!

S.B.: De curând ai fost protagonistul unui eveniment foarte important din viaţa ta, cum au decurs emoţiile în ziua aceea şi după cât timp te-ai  reîntors în echipamentul sportiv, ai avut parte şi de vacanţă de după nuntă?

P.D.: Toamna aceasta pot să spun că a debutat cu un moment important în viaţă mea! Pe 9 septembrie m-am căsătorit! Cum era de aşteptat, emoţiile nu au lipsit, însă le-am gestionat cu brio ! Totul s-a desfăşurat exact aşa cum mi-am propus! Vacanţă de după nuntă încă nu a avut loc. O lăsăm pentru “mai încolo”! Echipamentul sportiv l-am îmbrăcat la 3 zile după minunatul eveniment, pentru că sunt o persoană activă şi nu pot sta deoparte de sală! Clienţii mei au nevoie de mine !

S.B.: Revenind la activitatea de sportiv şi antrenor, unde te găsesc clienţii luna această şi la ce tip de mişcare?

P.D.: Clienţii mă pot găsi de luna aceasta în cadrul sălii din centru, din zona Dacia cât şi cadrul clubului de karate din incinta Contactoare! Totodată clienţii mă mai pot găsi şi pe reţelele de socializare, unde le pot sta la dispoziţie cu sfaturi şi recomandări! Îi aștept și la clasele de Top-Down-Top, Eclipse Circuit şi Postural Alignment. În cadrul clubului de karate desfăşor doar clase mai sus menţionate, fără antrenamente personale. Am luat decizia alături de bunul meu prieten Gabi Frăţilă de a face doar aceste clase în cadrul clubului pentru a veni şi în ajutorul doamnelor şi domnişoarelor ce doresc un nivel de intimitate mai “restrains”!

petru3S.B.: Debut de sezon cu legume, fructe, licori bahice, ce le recomanzi gurmanzilor care fac mişcare, dar nu prea ţin cont de nutriţie, ce să evite şi ce să consume ca antrenamentele alături de tine să fie eficiente?

P.D.: Odată cu venirea toamnei îşi fac prezenţa şi licorile bahice! Ca recomandare atât pentru clienţii mei cât şi celelalte persoane ce merg la sală, sugestia mea ar fi să nu facă abuz! Nutriţia în sine e un punct- cheie în pregătirea fiecărei persoane! Personal i-aş da un procent mai mare de importanță decât antrenamentele în sine! O recomandare clară nu pot să fac deoarece nutriţia se personalizează în funcţie de nevoi şi obiective, dar totul trebuie consumat cu măsură!

S.B.: Un motto care te-a ajutat pe tine să atingi succesul în fitness şi echilibru în viaţă personală şi profesională?

P.D.: Motto-ul meu în ceea ce priveşte atingerea succesului, atât pe plan personal cât şi pe cel profesional este acela de a “ DA 100% ” în tot ceea ce faci, indiferent de ce faci, mai puţin când dovezi sânge. Nu cred că o persoană care dă 100% în ce face nu creşte şi rămâne pe loc. Cred că noi în ţară ducem lipsă de persoane care dau 100% în ce fac ! O ultimă formulă a succesului şi cu asta închei este “A FI + A FACE = A AVEA” ! Vă mulţumesc pentru interviul acordat, vă aştept la sală!

Related posts

Leave a Comment