Georgiana Giugiu, un artist dedicat pasiunii înfrumusețării femeilor, care crede în cele 4 calități esențiale ale muncii sale: “Răbdarea, creativitatea, simțul estetic, completat de cel artistic!”

geo2Pasiunea sa pentru make-up a început acum 6 ani când, din dorința de a arăta cât mai bine la spectacole, ea făcând parte în echipa unui ansamblu de dans. Așa a început să cocheteze cu această meserie. Georgiana Giugiu recunoaște că primul impuls l-am primit de la o prietenă, care a văzut în ea ceva mai mult decât o simplă pasiune, pentru că o machia doar pe ea, cu drag. Primul său “cobai” a fost chiar ea, iar ceea ce își dorea să aplice pe cliente, încerca la ea mai întâi, din dorința de a nu greși.  Despre secretele meseriei sale și ce ne recomandă buzoianca în materie de frumusețe, descoperim direct de la ea, în interviul acordat săptămânalului nostru.

S.B.: Ce tendințe se poartă anul acesta în materie de culori și care sunt și cerințele clientelor? Se pliază ele, în general, pe recomandările tale?

geo interviuG.G.: În ceea ce privește trendurile primăvara-vara 2018,  tendințele nu s-au schimbat foarte mult față de anul trecut, ceea ce înseamnă că naturalețea, look-urile cât mai luminoase, pielea perfectă și sprâncenele bogate și naturale sunt definitorii. Eu mă ghidez după ceea ce dorește clientul în materie de culori sau ce i se potrivește cel mai bine! Stilul pe care l-am abordat încă de la început a fost unul foarte accentuat dar și colorat, așa că pentru mine, cele mai folosite culori ce vor rămâne întotdeauna în trend sunt : albastru, verde și mov! Încă de la început, doamnele s-au lăsat pe mâna mea, acordându-mi încrederea de care aveam nevoie!!

S.B.: Care ți-a fost cea mai grea zi din cariera ta de până acum și câte ore a durat maratonul de machiat?

geo1G.G.: Aș minți dacă aș spune că am avut vreo zi pe care s-o resimt ca pe una “grea” până acum. Pentru mine fiecare weekend este “greu”, din punct de vedere emoțional, deoarece îmi doresc ca toate doamnele să plece mulțumite de rezultatul final! Fiecare zi din weekend este un maraton pentru mine, deoarece sunt acolo trup și suflet de dimineață până seara.

S.B.: Care sunt calitățile unui make-up artist și cât de mult contează socializarea cu clientele, înainte de programarea propriu-zisă?

G.G.: De când am început să cochetez mai mult cu această meserie mi-am dorit să investesc foarte mult în mine, atât din punct de vedere profesional cât și al produselor. Consider că cele mai importante calități ale unui make up artist sunt: răbdarea, creativitatea, simțul estetic, completat de cel artistic. În momentul în care acestea dispar, ceva se schimbă în munca ta, nu mai este pasiune. Pentru geo0mine comunicarea cu clienta este foarte importantă pentru a afla exact ce își dorește, că eu să îi ofer cea mai bună soluție în materie de Make-up!

S.B.: Lucrezi pe cont propriu, ești cea care “centrezi”, cea care ia decizia, cea care primește laudele și criticile, cum te vezi peste 5 ani, profesional vorbind?

G.G.:  Dintotdeauna am fost de părere că, fiind pe cont propriu, îmi asum eșecurile, criticile, dar și succesul! Atât eșecul cât și criticile mă ajută pe mine să fiu din ce în ce mai bună în tot ceea ce fac! Așa că, peste 5 ani mă văd același om, implicat în această meserie ca și până acum, cu mai multă experiență, ce va putea insufla tainele machiajului și altor persoane!

S.B.: Un sfat pentru cele care încă nu au testat răbdarea și creativitatea ta în materie de make-up, cu ce trebuie să se înarmeze ca să aibă încredere că totul va ieși ca de pe mâinile unui PROFESIONIST?

G.G.: Un sfat pentru doamnele ce nu au fost încă pe mâna unui profesionist este să vină cu sufletul deschis și optimiste că totul va ieși cum trebuie! Ca și în viață de altfel, toate lucrurile bune se întâmplă în momentul în care ești degajat și nu stai stresat! Eu o să mă pliez pe cerințele fiecăreia, în măsura în care ceea ce îmi cer li se potrivește fizionomiei, culorii ochilor, dar și vârstei!

 

Related posts

Leave a Comment