Irina Bucur şi succesul cofetăriei ce poartă numele după cifrele zilelor de naştere ale copiilor ei: “Viaţa este frumoasă, dar merită mereu îndulcită! ”

irina838 de ani. Divorţată, 2 copii. O afacere ce denotă pasiunea ei pentru dulciuri. Acestea sunt primele date pe care le poţi afla imediat ce tastezi numele buzoiencei Irina Bucur pe Google. Însă povestea cuceririi locului 2 la marele concurs destinat dulciurilor, Bake Off România şi deschiderea propriei cofetării cu reţete adaptate după deserturile franţuzeşti merge mult mai departe şi este plină de semnificaţii personale, pe care încercăm să le descoperim şi noi acum, alături de cofetarul şef Irina.

Silvia BUNICĂ: 3 ani de la Bake Off, 6 luni de la inaugurarea propriei cofetării, cât de mult mai eşti pasionată de dulciuri acum?

irina5Irina BUCUR: Toată viaţa sunt şi voi fi pasionată de dulciuri! Dulciurile le iubesc şi le voi iubi mereu şi acum tot mai mult, decând creez în propriul laborator comezile după preferinţele clienţilor coroborate cu ideile mele. Pasiunea mi-a fost insuflată de bunică, apoi de mamă, apoi a fost inspirată de copii mei şi de mine, care mă declar iubitoare de dulciuri pe viaţă. Însă în afacerea pe care am deschis-o la Buzău am o asociată care se ocupă cu mine de Cofetăria no.379 , plus irina3încă trei fete care mă ajută la comenzi, pentru că am doar două mâini şi nu aş putea să le fac singură pe toate. Am preferat să aleg ajutoare care să nu ştie nimic despre bucătăria franţuzească, să le învăţ eu. Iar pasiunea se dezvoltă mereu, tot timpul este ceva de adaptat, de creat, aşa că povestea continuă…

irina1S.B.: Am aflat de la tine că oferi 9 tipuri de prăjituri, ce pornesc de la reţeta clasică şi ajung la vitrină personalizate pe stilul tău, care este preferata ta?

I.B.: Prefer mousseurile şi blaturile care nu însiropate şi nu sunt grele. Texturile diverse fac diferenţa, plus că noi mergem pe natural, pe sănătos, fără aditivi, conservanţi, nu facem rabat. Preferata mea este cea care dă şi titlul cofetăriei, cea cu no. 379. Numărul apropo, reprezintă cifrerele datelor de naştere ale copiilor mei şi ale copilului asociatei, şi irina6cum dulciurile sunt preferate şi de ei ne-am gândit că cel mai bine dă denumirea aceasta- prăjitura no. 379! Fata asociatei este născută pe 3, ai mei copii pe 7 şi pe 9 şi aşa a ieşit no.379-  Prăjitura casei! Noi nu ne-am propus să facem concurenţă nimănui, nu facem o competiţie din a vinde prăjituri în Buzău. Noi mizăm pe calitatea ingredientelor, cine le-a gustat s-a convins de acest lucru. Nu există la noi în cofetărie prăjituri umplute cu zahăr, prăjituri foarte dulci sau foarte acre. Pe lângă cele 9 sortimente, există eclere cu 5 feluri de creme, biscuiţi brownie, şi uneori vedeta săptămânii este prăjitura cu alcool, cointreau, şi portocală. Voi face în curând şi o amandină reinterpretată, dar până la forma şi gustul final, mă bucur şi vă invit să le savuraţi pe cele din vitrină!

irina7S.B.:  Cum au perceput buzoienii ce îţi trec pragul afacerii preţul în raport cu calitatea, au existat şi astfel de nemulţumiri?

I.B.: Sunt păreri împărţite, dar este loc pentru toată lumea şi repet, noi mizăm pe calitate, pe produse proaspete, naturale. Ştim ce oferim, ştim cât muncim, în cofetărie nu există concediu, comezile sunt mereu preluate, aşa că şi preţul trebuie să reflecte munca noastră şi implicarea noastră, ca să nu mai spun de creativitate-linii, culori, combinaţii dintre dulce şi acrişor, un mix care să satisfacă mai ales gusturile celor pasionaţi de… prăjituri! Viaţa este frumoasă, dar merită mereu îndulcită, aşa că vă aşteptăm să fiţi convinşi că oferim acel ceva care să vă satisfacă nevoia de dulce, cu orice ocazie!

Related posts

Leave a Comment