Ramona Danciu- Neculae, despre povestea ultimei cărți scrise din pasiune pentru copii și lumea lor magică și mesajul direcționat către publicul-țintă al scriitoarei: “Eu am scris, voi îndrumaţi-vă copiii la citit! Vă îmbrățișez, dragi și responsabili părinți!”

ramonaaa10 povești magice cu tâlc pentru copii isteţi, cu ajutorul cărora vor învăța să citească, să trăiască aventuri în poveștile citite de ei, să învețe despre valorile morale și despre însemnătatea lucrurilor simple și a oamenilor frumoși! Toate cuprinse în ultima carte ce poartă semnătura Ramonei Danciu, în care mămica îi îndrumă pe cititori spre copilărie, pentru că ea este sursa poveștilor sale și de altfel unica perioadă extreme de specială! Despre ea. Dar și cum se descurcă cu cei 3 copiii ai săi ambițioasa mămică, aflați acum, din interviul acordat publicației noastre.

Silvia BUNICĂ: Cum este să fii mămică a 3 copii și să îți dedici timpul scrisului tot pentru ei, în atâtea proiecte beletristice?

ramona2Ramona DANCIU-NECULAE: Păi… „să fii mamă ” îmi ocupă cam tot timpul, cel puțin până acum. Nopțile nedormite mi-au adus idei, multe idei pentru copii. Am scris prima mea carte cu povești-10 poveșți pentru copii- cu valori morale, cu tâlc,  ca-n Fantastia! Am scos-o în format electronic, dar primind mesaje cu rugămintea de a o scoate tipărită, ca poveștile să nu-și piardă magia autentică, am îndeplinit dorinţa unor oameni frumoși, cititori fideli, cu recunoștință și iubire pentru ei! Sinceră să fiu aveam impresia că m-au uitat, iubesc să văd că m-am înșelat atât de tare! Am primit chiar și o recenzie a cărții cu povești ” Poveștile din Tărâmul Copilăriei ” din partea unui mare critic literar, scriitor de altfel, ce m-a numit de altfel și Șeherezada României.

ramonaS.B.: Cum reușești să comprimi timpul și în același timp să păstrezi legătura de acasă cu cei pasinați de cărțile tale?

R.D.N.: Încă am emoții când scot o carte, când primesc mesaje atât de frumoase de la cititori, prieteni virtuali. Pe 25 august mezinul familiei a împlinit 1 an, Fantastia a împlinit 2 ani de la lansarea trilogiei și mai nou ” Poveștile Fantastice din Tărâmul Copilăriei ” a văzut lumina tiparului. Spre surprinderea mea, am primit deja comenzi atât din ţară cât și din străînătate. Dacă aveam vreun dubiu că nu sunt apreciată în cel mai frumos oraș după părerea mea, Buzău, tu și oameni frumoși ca tine m-aţi făcut să îmi dau seama că sunt foarte apreciată și că se merită să scriu! Recunosc că stând acasă, crescând un înger, mi-a adus “Cineva” foarte multă inspirație! Încă mai am idei pentru povești! Eu am scris, voi îndrumaţi-vă copiii la citit! Vă îmbrățișez, dragi și responsabili părinți! Copiii noștri merită măcar atât, o poveste bună citită înainte de culcare! Acela este cred eu singurul moment care încă ne aparține!

ramona inetrviulS.B.: Și ai ajuns la numărul 12, ce mai urmează până la finalul anului, sigur nu stă biroul tău fără sursă de inspirație…13, cu ghinion?

R.D.N.: Niciodată ghinion când este vorba despre creație! O mică surpriză? Până la finalul anului voi scoate și o carte pentru noi, adulţii, se va numi ” După Perdea”! Să scrii este cel mai frumos lucru și îți dă liniște sufletului, iar să citești povești pentru copii e magic! Te trezești în acea lume și uiți că ești adult! Trăiești cu bucurie povestea și treci prin păţaniile respective cu sufletul la gură! Aștepți cu nerăbdare finalul fericit și totuși ceva din tine vrea mai mult, așa că treci imediat la următoarea poveste și următoarea. Pe nesimțite îți dai seama că ai terminat cartea! Închizi cartea și zâmbești…Doamne! Câte ai trăit și azi! Nu aveți idee că în spatele fiecărui personaj din poveștile mele se ascunde unul din voi! Vă iubesc și vă mulțumesc pentru tot!

Related posts

Leave a Comment