Argentina Toma, mama unei mici artiste pe care vrea să o vadă pe marile scene ale festivalurilor naționale de muzică

karina2Are doar 10 ani și cântă la orice eveniment este invitată, cu ambiția unui copil  și seriozitatea unui mic artist ce vrea să acumuleze experiență și să dovedească publicului că merită să fie aplaudată și încurajată pe drumul pe care și l-a ales. Vocea și accentul ei de moldoveancă o fac unică, iar cine contribuie la consolidarea unei cariere de vedetă pentru Sarah Stacey Toma aflăm chiar acum, din răspunsurile acordate de mama sa, Argentina Toma pentru săptămânalul nostru.

Silvia BUNICĂ: De când a început pasiunea Sarahei pentru muzică?

argentina1Argentina Toma: Talentul și vocea i le-am descoperit-o celei mici în perioada grădiniței, pe când eram la Chișinău și a fost pus în evidență mai ales de către profesoara de pian de acolo.

S.B.: Care a fost prima melodie pe care ți-a dedicat-o și în ce context?

argentina0A.T.: A fost cu prilejul evenimentului în care se serba ziua Mamei, de 8 martie- piesele cântate au fost “Stai lângă mine” a artistei  Mădălina Manole și “Mulțumesc iubită mamă” a Deliei. Nu prea se pricepe ea la dedicații, dar aceste piese, atunci când le cântă, le simt că vin din suflet.

S.B.: Cum a fost prima competiție muzicală și câte premii ați acumulat până acum?

argentinaA.T.: Am participat la cele mai multe festivaluri locale care au avut loc aici, în Buzău, în ultimii 2 ani. Orice premiu câștigat de Sarah este important, fie că este locul 1, 2 sau 3, dar până acum a urcat mereu pe podium, iar atât noi, cât și profesorii care se ocupă de vocea ei, suntem mândrii de ea. Profesorul Sandu Costel este cel care o are acum în echipă, în cadrul Școlii Populare de Arte. Este prea devreme să ne facem planuri pentru ea, dar știm sigur că vom merge cu pregătirea muzicală cel puțin de două ori pe săptămână, iar în week-end competițiile nu ne vor lipsi. În plus, Sarah le idolatrizează pe Delia și pe Andra și când este acasă învață piesele lor și le repetă continuu.

argebtinba4S.B.: Cum a fost acomodarea la Buzău, după plecarea din Chișinău?

A.T.: A fost puțin retrasă, dar și-a revenit. Toate 3 ne-am acomodat mai greu la început, dar acum suntem bine și ne plac prietenii din Buzău. Sarah este un copil sensibil, dar ambițios, și sper mult în aceste calități ale ei în viață !

S.B.: Prietenia cu Karina și cu emisiunea pentru copii au lansat-o foarte bine pe Sarah printre micile vedete la Buzău. Cum se înțelege cu Karina, cu platourile de filmare, cu emisiunile la care trebuie să cânte?

A.T.: Sarah a descoperit plăcerea de a cânta la Karina în emisiune și în cadrul multor ediții ce au urmat după prima apariție ne-am pregătit cu piese, ținute, coregrafii. Am primit apoi invitații la Dora, Mădălina, Simona și deja în cadrul trustului dumneavoastră ne simțim ca acasă. Ne bucurăm de acest salt și vă mulțumim că ne-ați fost alături!

Related posts

Leave a Comment