Nicoleta Marin sărbătoreşte alături de prichindei prin ateliere creative fiecare sărbătoare reprezentativă: “Îmbinăm joaca cu gătitul, decoratul, muzica şi dansul, pentru ateliere de neuitat!”

interviu2Militează pentru creativitate şi spirit de aventură cu orice prilej i se oferă în calendar, pentru a-i învăţa pe cei mici cum să se descurce în fiecare domeniu în parte. Fie că decorează brazi, fie că gătesc, fie că sapă în grădină, fie că pregătesc costume cu personajele favorite, Nicoleta cheamă adunarea la Cob Village cu orice prilej se iveşte, iar acum, în prag de sărbătoare activităţile curg una după alta. Pe cine se bazează cadrul didactic în expediţiile organizate la Berca şi ce provocări intenţionează să propună acum, în Luna Cadourilor, aflăm chiar direct de la ea, în cadrul interviului special realizat pentru „Scurtpe2”.

Silvia BUNICĂ: Luna cadourilor înseamnă pentru toţi pregătiri şi activităţi diverse. Cum stă situaţia la tine, ce se întâmplă la Berca_

Nicoleta Marin: Am ‘furat’ startul din weekend, pentru că în scurt timp vine peste noi şi vacanţa de iarnă şi copiii devin nerăbdători şi dornici de a petrece timpul afară, la zăpadă. Aşa că ne-am mobilizat sîmbăta trecută pentru atelierul “Noi suntem români!”, am făcut hotre, ne-am îmbrăcat corespunzător şi am interviu0dovedit că suntem români alături de prieteni, tradiţii autentice, muzică populară, bucate alese, într-o locaţie tradiţională – Cob Village! Copiii au avut parte de multă distracţie, de un atelier de creaţie, au primit informaţii despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie şi au participat la un concurs de cunoştinţe (din informaţiile primite), premiul constand în câte un steguleţ tricolor şi o cocarda pe care să o poarte de Ziua României, sâmbătă. Au învăţat să danseze dansuri populare româneşti, au mâncat sărmăluţe cu mămăliguţă, covrigi, cozonac şi  gogoşi!  De asemenea, prichindeii au realizat şi o machetă de lut cu harta României, pe care au pictat –o  singuri.  Îmbinăm aşadar mereu joaca cu gătitul, decoratul, muzica şi dansul, pentru ateliere de neuitat!

S.B.: Iar în acest weekend, ce le pregăteşti?

N.M. : Chiar pe 3 decembrie, luni, am pus la punct un atelier ce se intitulează “Spiriduş La Cob Village”. Activitatea va începe de la ora 9.00, iar distracţie este dedicate copiilor cu vârsta curprinsă între 6 şi 10/11 ani.  Vor avea la dispoziţie decoratiuni din lut pentru brad sau pentru Moş Nicolae, pe care le vor picta cu culori acrilice, câte 5 decoraţiuni: cu 2 dintre ele vor decora braduţii din locaţie, iar 3 le vor lua acasă pentru decorarea propriului brad. Va exista şi un atelier de globuleţe: copiii vor picta cu culori acrilice câte 5 globuleţe: cu 2 dintre ele vor decora braduţii din locatie, iar 3 le vor lua tot acasă pentru decorarea propriului brad. Vom mai avea şi un atelier de turtă dulce şi/sau biscuiţi pentru Moş Nicolae sau Moş Crăciun! Copiii vor modela ainterviu nicoluatul, îşi vor face propriile forme de turtă dulce sau biscuiţi pe care le vor pune la copt, după care le vor da cu glazură şi le vor orna cu diverse decoraţiuni delicioase. Vor mânca propriile dulciuri şi vor putea să îşi ia şi acasă pentru a-l servi pe Moş Nicolae sau pe Moş Crăciun.

Dupa activitatea creativa, cei mici se vor putea distra impreuna cu colegii, participand la numeroase jocuri şi concursuri distractive, toate pentru o experienţă de neuitat în satul de lut .

S.B.: La ce preţ se organizează astfel de activităţi şi ce includ ele de obicei?

N.M.:  Activitatăţile noastre se desfăşoară în general timp de 3 ore, iar costul pentru un copil este de regulă 60 lei. La cerere putem oferi şi masă – 20 lei/persoana şi transportul Buzău-Berca şi retur cu autocar – 10 lei/persoană. La cerere, se pot organiza şi alte ateliere, petreceri sau serbări cu diverse teme, în funcţie de dorinţele fiecarui grup. Aceasta este oferta pentru clase de elevi!

S.B.: Iar dacă pe Moş Nicolae îl servim cu dulciuri, ce îi pregăteşti Moşului cel Mare?interviu 1

N.M.: Avem turtă dulce pentru Moş Crăciun! Chiar pe 8 decembrie, imediat după Moş Nicolae. Activitatea se va desfăşura sâmbătă, de la ora 11.00, iar cei mici vor fi mici cofetari şi vor putea să-şi facă propriile dulciuri!  Ei vor modela aluatul, îşi vor face propriile forme de turtă dulce sau biscuiţi pe care le vor pune la copt, după care le vor da cu glazură şi le vor orna cu diverse decoraţiuni delicioase. Vor mânca şi vor putea să îşi ia şi acasă. Evident că această activitate va fi însoţită şi de o mică petrecere, la care cei mici se vor putea distra împreună.  Aici costul pentru un copil este de 90 lei şi include transportul Buzău – Berca şi retur, toate materialele şi ingredientele, masa şi distracţia! Vă aşteptăm într-un decor de Crăciun ca în poveşti!

 

Related posts

Leave a Comment