Florin Vlăgea despre drumul de la petrecăreț la entretainer: ”Am făcut totul natural, din pură pasiune”

Alina Răducan

     Ca orice tânăr născut aproape de Revoluție, și-a căutat singur pașii, încercând și experimentând într-o lume care se schimba continuu în fața lui. A pornit de la dorința de a se distra într-o locație unde se cânta karaoke și a ajuns, fără să realizeze, prins de microbul entertaining-ului. De atunci misiunea lui este una clară, să distreze lumea și să lase în urmă cele mai reușite petreceri. Cum a simțit că acesta este drumul său, ce are în vedere atunci când alege muzica la petreceri, de unde își ia energia și ce visuri are în carieră, aflați dintr-un interviu acordat săptămânalului Scurt pe 2.

Alina Răducan: Cum ai descoperit acest domeniu și când ți-ai dat seama că asta vrei sa faci pe viitor?

Florin Vlăgea: La baza a tot ceea ce înseamnă entertaining-ul pe care îl fac astăzi, stă pasiunea mea pentru cântat, muzică și de ce nu, pofta de viață. Am început toată nebunia asta în urmă cu 6 ani când frecventam împreună cu niște prieteni un pub de Karaoke din oraș. Eram trup și suflet în fiecare vineri, învățam mereu piese noi pe care le cântam cu drag de fiecare dată. Văzând acestea, Dj-ul care venea tocmai din București, mi-a propus mie să preiau funcția, lucru revelator, de altfel! Din Dj de karaoke/Pub, mi s-a propus de-a lungul timpului să  încerc și sectorul evenimentelor private, unde urma să descopăr oameni minunați de fiecare dată. Odată intrat în cercul acesta, nu mai e cale de ieșire. Oamenii mă invită cu dragă inimă să îi distrez tocmai pentru stilul meu, nu doar pentru că au nevoie de un Dj să le pună muzică și asta mă face mai fericit și dornic de activitate.

A.R.: Cum este tranziția de la petrecăreț la entertainer?

F.V.: Singura diferență între ele este că eu trebuie să asigur fondul muzical și să fac atmosfera, dar e o continuă distracție și practic sunt în ambele tabere simultan. Mă distrez cu invitații ca și când ne-am cunoaște de-o viață, cânt cu ei, dansez și asta face ca schimbul de energie să fie unul plăcut întotdeauna.

A.R.: Fiecare petrecere are stilul ei, cum îți dai seama ce își doresc oamenii?

F.V.: Clar, fiecare petrecere are stilul ei! În primul rând trebuie să luăm în considerare tematica petrecerii, nuntă, botez, majorat, corporate, apoi, media de vârstă care este cel mai important aspect (zic eu), în funcție de asta se stabilesc și stilurile muzicale abordate pe tot parcursul serii. Pot spune că mă pricep la oameni, datorită altor domenii în care am activat de-a lungul timpului și de multe ori încerc și marea cu degetul când vine vorba de ales piese în raport cu gusturile invitaților.

A.R.: Te încarci cu energia celor din jur? Cât de mult contează să ai parte de oameni care știu să se distreze?

F.V.: De fiecare dată mă încarc cu energia invitaților, fără excepție! Asta poate din cauză că pun mult suflet în ceea ce fac și transmit asta inclusiv publicului. Practic, asta este o formă de a defini petrecerea: schimbul de energie pozitivă, în primul rând între entertainer și invitați, apoi între organizatori și invitați (pentru că, e bine de știut, și organizatorii au un rol foarte important în desfășurarea evenimentului prin prezența lor, și nu numai). Revenind, contează foarte mult să ai în fața ta oameni care știu ce înseamnă distracția, în felul ăsta petrecerea este reușită, fără doar și poate, iar satisfacția este deplină.

A.R.: Ca în orice domeniu și în acest caz există trepte ale evoluției în carieră. Care este visul tău? Unde îți dorești să ajungi?

F.V.: Din prima secundă am făcut totul natural, din pură pasiune, m-am bazat mereu pe intuiție și am fost deschis. Eu sunt de părere că publicul m-a ajutat cel mai mult. De la public înveți întotdeauna, oamenii fac petrecerea! Noi suntem motorul, iar ei combustibilul, dacă pot să mă exprim așa! Ne hrănim cu energia lor iar ei se bucură de energia noastră! Pot să spun că deja îmi trăiesc visul împlinit! Ca și perspectivă, aș vrea să fiu constant în ceea ce fac și să reușesc mereu să distrez oamenii așa cum o fac azi. Nu pot să sper decât că voi avea parte de oameni minunați, ca și până acum, iar eu să fiu sănătos să pot îmi continua cu bine activitatea.

Related posts

Leave a Comment