VIZIERE PENTRU MEDICI

Elevii de la Colegiul Naţional „Alexandru Vlahuţă” din Rm. Sărat îi sprijină pe medicii aflaţi în prima linie în lupta cu COVID-19. Este vorba despre echipa de robotică a Colegiului, care s-au oferit să confecţioneze viziere pentru cadrele medicale din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Primele viziere au ajuns deja în unitatea medicală.
După realizarea primelor prototipuri, vizierele au fost verificate de către Direcția de Sănătate Publică Buzău, iar distribuirea lor a fost aprobată.
O vizieră are în componență o structură din plastic ce se fixează pe cap, o bandă elastică și scutul transparent ce asigură protecția utilizatorului. Structura de plastic este realizată la o imprimantă 3D.
In cadrul Clubului de Robotica ,,BoogeyBots” de la Colegiul Național ,,Al. Vlahuță” din Rm. Sărat activeaza 15 elevi, dar si alti voluntari. Din echipa care se ocupa de confectionarea vizierelor fac parte doi elevi.
Imprimanta clubului de robotică are capacitatea de a printa 10 viziere în 24 de ore, dar capacitatea de producție ar putea creste prin achiziționarea unor imprimante 3D suplimentare. In acest sens, echipa face apel către deținătorii de imprimante 3D din Râmnicu Sărat și către sponsorii locali sau din imprejurimi, care le pot susține inițiativa prin donarea de materiale sau fonduri. Membrii clubului pot fi contactati prin următoarele mijloace: pe pagina de Facebook BoogeyBots, la numărul de telefon 0766.417.409 sau la  adresa de mail boogeybots@gmail.com.

Related posts

Leave a Comment