INCONȘTIENȚĂ INCREDIBILĂ

Inconștiență incredibilă a unui rezident ortoped din București. Deși a fost testat pozitiv cu coronavirus, medicul de 37 de ani, de la Spitalul Militar Central din Bucureşti, a fost găsit de autorități la locuinţa socrilor săi din comuna Mărăcineni, judeţul Buzău. Anterior, bărbatului i-au fost prelevate probe pentru testare, la București, dar acesta nu a mai așteptat rezultatele la domiciliul său și s-a deplasat la locuința socrilor, în satul Potoceni. Vineri seară, rezultatul testului a arătat că rezidentul este infectat cu SARS-CoV-2.

Găsit în casa socrilor, ortopedul s-a dovedit necooperant și a refuzat iniţial internarea voluntară în București sau în Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu. În cele din urmă, a acceptat examinarea medicală de către un medic infecționist al Spitalului Județean de Urgență Buzău. Apoi, cu sprijinul jandarmilor și al polițiștilor, el a fost transportat sub escortă cu o ambulanță specială către Spitalul Victor Babeș din Capitală. Epidemiologii din Buzău urmează să stabilească ce contacte a avut medicul în această perioadă.

Întreaga mobilizarea de forțe cu participarea echipajelor medicale, a polițiștilor și jandarmilor buzoieni, s-a concretizat, în final, cu deschiderea unui dosar penal pe numele medicului din București, pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, dosar instrumentat de polițiștii din Buzău.

Related posts