MĂSURĂ CONTESTATĂ

Activitatea TUC Rm Sărat nu trebuia suspendată, iar primarul municipiului, Comitetul Local pentru Situații de Urgență și societatea de transport urban de calatori au încălcat legea. Este opinia presedintelui USR Rm. Sărat, Gabriel Ionică, făcută  publica in mediul online. Acesta precizează că s-a adresat déjà institutiilor abilitate pentru a afla daca legea a fost sau nu a fost incalcata cand autoritatile din Rm. Sarat au luat decizia de a suspenda activitatea societății TUC. Ionica considera ca decizia a fost pripita, fără să se țină cont de solicitarea multor firme din municipiul Rm Sărat și din comunele limitrofe, de a se păstra continuitatea serviciului de transport, cel puțin pentru persoanele care se deplaseaza la și de la muncă la domiciliu.

Gabriel Ionică spune ca încă din data de 27 martie, Prefectura Buzău a anunțat, printr-o adresă, ca toți operatorii de transport persoane prin servicii regulate, deci și societatea TUC Rm Sărat, trebuie sa dispuna câteva măsuri special în această perioadă de criză: asigurarea transportului călătorilor, dezinfectarea masinilor si suplimentarea curselor în perioadele cu flux mare de călători. Lucru care la Rm. Sarat nu s-a intamplat. Din contra, autoritatile au suspendat activitatea societatii de transport in comun.

Si președintele PNL Rm. Sărat, Viorel Holban, considera că suspendarea activității societății TC nu este deloc oportună. Liberalul declara ca măsura luată de autorități îi afectează, atât pe pensionari, care sunt nevoiti sa parcurga distante mari pentru a ajunge la piata sau la medicul de familie, cât și pe alți râmniceni  care merg in continuare la serviciu si voiau sa apeleze la serviciile societatii de calatori.

Liderul PNL Rm Sărat spune ca trebuia gandit un regulament de functionare al societatii, adaptat la ordonantele militare, in care sa fi fost prevazute distantele dintre calatori, masurile de dezinfectie, astfel încât activitatea TUC sa fie continuata fara a crea probleme.

De asemenea, sistarea curselor de călători nu s-ar fi justificat nici în cazul în care activitatea societății de transport urban de calatori nu ar mai fi fost rentabila din punct de vedere economic. Dacă TUC s-ar fi confruntat cu probleme financiare, autoritatile din Rm Sărat puteau acorda subventii, asa cum se intampla in cazul multor sectoare publice locale.

Primarul din Rm Sărat susține ca a luat aceasta decizie ascultand recomandarile mai multor specialistii de la nivel mondial, care consideră că noul coronavirus se poate răspândi cu ușurință prin folosirea mijloacelor de transport in comun. Edilul spune că  autovehiculele TUC sunt de mici dimensiuni si nu se poate pastra distanta sociala dintre calatori.

Sorin Cîrjan mai spune că administratorii societatilor comerciale care beneficiau de serviciile TUC Rm Sărat se puteau gandi la masuri complementare pentru a transporta oamenii la munca.

Pe 26 Martie, administratia din Rm Sărat a anuntat  suspendarea transportului public de călători prin decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Related posts