CONTROALE ȘI PRODUSE DE IGIENĂ

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de comunicare strategică, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 540 de persoane. Pentru alte 475 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, jandarmii buzoieni, alături de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, polițiști, poliţişti locali și militari au fost angrenați în mai multe acțiuni desfășurate pe raza județului pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgenţă. Astfel, sunt asigurate cu pază cu efective de jandarmi un număr de 18 obiective de pe raza judetului, transporturile speciale, de valori, precum și transporturile cu persoane duse către centrele de carantină. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 8 amenzi, în  valoare de peste 9.800 lei, pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare și pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.

Totodată, polițiștii buzoieni împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 627 de persoane și nu au fost constatate abateri. Au fost aplicate 327 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 420.000 de lei.

În ultima zi, în judeţul Buzău  au fost angrenaţi în activităţi specifice 312 de polițiști,peste 100 de jandarmi, 163de polițiști locali și 56 de militari  ai Ministerului Apărării Naționale.

Pe parcursul zilei de astăzi, persoanele aflate în centrele de carantină de la nivelul județului Buzău au primit câte un pachet care conține produse de igienă (șampon, periuțe și pastă de dinți, detergent, săpun lichid). Distribuirea produselor către cei aflați în carantină s-a realizat de către angajați ai Instituției Prefectului Buzău, alături de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău.

Până astăzi, 14 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.879 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.051 au fost declarate vindecate și externate.

Related posts