PREȘEDINTELE CERE ANULAREA ACORDULUI CU BISERICA

Președintele Klaus Iohannis este împotriva acordului stabilit, ieri, între Patriarhia Română și  Ministerul Afacerilor Interne, privind stabilirea unor măsuri de relaxare cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Presedintele Romaniei considera ca măsurile convenite de Minister cu  Biserica Ortodoxa Romana nu respecta masurile impuse de starea de urgenta si afectează îndemnul adresat romanilor de a sta acasa in aceasta perioada. Seful statului a insistat, astăzi că, la momentul actual, nu avem niciun motiv de relaxare. Klaus Iohannis a mentionat ca ii va solicita premierului Ludovic Orban sa revina asupra acestui acord.

Presedintele Romaniei a facut din nou apel catre romanii sa stea acasa, mai ales in aceste zile, tocmai pentru a nu avea dupa Paste, o crestere a numarului de decese.

Acordul dintre Biserica Ortodoxa Romana si Ministerul Afacerilor de Interne da posibilitatea credinciosilor sa mearga sa ia de la biserica pâinea binecuvântată, Paşti,  in zilele de vineri si sambata, 17 si 18 aprilie,  intre orele 7 si 17.00, si chiar sa primeasca lumina sfanta, in noaptea de inviere de la voluntari si angajati ai Ministerului de Interne, resposabili cu distribuirea acesteia printre credinciosi. Perioada starii de urgenta a fost prelungita, ieri, de Klaus Iohannis, prin decret presidential, pana pe 15 mai, ceea ce inseamna  că, pe teritoriul Romaniei, rămân valabile toate restricțiile de până acum, dar si impunerea de masuri suplimentare.

Related posts