PROVOCARE INEDITĂ

Provocare inedită lansată de Muzeul Judeţean publicului buzoian. Aflaţi în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea cu public, reprezentanţii muzeului apelează, în perioada pandemiei, la diverse activităţi culturale ce se pot desfăşura în mediul online. După ce luna trecută a organizat o expoziţie cu interiorul unei locuinţe de la sfârşitul secolului XIX, pe care a prezentat-o doar online, Muzeul Judeţean propune acum un eveniment în care sunt implicaţi buzoienii. Mai exact, publicul care stă acasă va găsi în fiecare săptămână pe pagina de Facebook a muzeului câte trei noi tablouri aflate în patrimoniul instituţiei. Buzoienii sunt provocaţi să reconstituie în propria locuinţă operele de artă, folosind tot ce au la îndemână: obiecte, animale, oameni din casele lor.  Rezultatul reproducerilor inedite a operelor de artă va fi imortalizat în fotografii, care, împreună cu câteva cuvinte despre recreerea tablourilor, vor trimise pe adresa de email a muzeului (home@muzeubuzau.ro) sau pe adresa de Facebook a Muzeului Judeţean Buzău, în cadrul unui mesaj privat.

Inițiativa Muzeului Județean Buzău este unică la nivel național.  Instituția mai pregătește o surpriză buzoienilor care participă la această inedită provocare. După încheierea stării de urgenţă impusă de pandemie, creaţiile buzoienilor vor fi publicate în cadrul unui album special editat de Muzeul Judeţean.

Inițiativa Muzeului Județean Buzău se adresează atât celor mici, cât și adulților. Acesta poate fi un mod util de a petrece timpul cu familia, și de a învăța lucruri noi. Nu există condiții impuse de a recrea operele Muzeului, fiecare doritor fiind liber să își exprime din plin imaginația.

Related posts