CONTROALE DE PAȘTE

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de comunicare strategică, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 294 de persoane. Pentru alte 125 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 3 zile, 375 de jandarmi buzoieni și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat pentru îndeplinirea misiunilor specifice stării de urgență, fiind desfășurate activități de menținere a ordinii publice în sistem integrat, acțiuni cu efective mărite, asigurarea ordinii publice în zona centrelor de carantină, însoțirea transporturilor cu persoane pentru carantină sau asigurarea cu operativitate a intervențiilor. Perioada Sărbătorilor Pascale a trecut fără a fi înregistrate evenimente cu impact semnificativ asupra ordinii publice, pe palierul misiunilor Jandarmeriei. În urma acțiunilor și intervențiilor executate, au fost constatate 45 de contravenții, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de peste 41.000 lei, pentru fapte prevăzute și sancționate de Ordonanțele Militare.

Și polițiștii buzoieni au efectuat activități de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind controlate 324 de persoane. Dintre acestea, un număr de 140 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație. În total, au fost aplicate 196 de amenzi privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare de aproximativ 400.000 de lei.

Până astăzi, 21 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate.

Related posts