VIZITĂ FULGER

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost, ieri, în a doua zi de Paşte, într-o vizită fulger la Spitalul Judeţean de Urgență Buzău. Înainte de a intra în unitatea medicală, ministrul a trecut prin triajul necesar. Tătaru nu a stat decât câteva minute în curtea spitalului, acolo unde a verificat containerele de triaj în care se aflau câțiva pacienți, a intrat apoi în Unitatea de Primiri Urgențe, unde s-a declarat mulțumit că toată lumea își făcea treaba și avea echipamente de protecție.

NELU TĂTARU, Ministrul Sănătății – La Buzău am văzut că adresabilitatea nu e mare în acest moment. (…) Am mers la Unitatea de Primiri Urgențe, să văd cam cum se desfășoară activitatea. Era o activitate normală, ca pentru Sărbătorile Pascale, adică un pic mai scăzută. Își făceau treaba. Aveau echipamente. I-am întrebat cam care sunt nemulțumirile, ce pot face pentru ei. În momentul acesta, cam au de toate. Le-am urat să aibă grijă de ei, pentru că sunt multe focare de cazuri medicale și ei trebuie să aibă grijă. (…) Până în momentul acesta, este o parte bună că am trecut pe acolo. Am văzut și izolarea, restricții, tot ce înseamnă măsuri. Numărul de cazuri spune totul”.

În prezent, în județul Buzău, sunt înregistrate 15 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Aceste cifre plasează Buzăul pe locul doi, după Olt, cu cele mai puține cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Recent, ministrul Nelu Tătaru a anunțat că în cursul acestei săptămâni vor fi trimise spitalelor-suport din țară încă 50 de ventilatoare mecanice portabile, primite dintr-o sponsorizare, astfel încât chiar dacă sunt cazuri ușoare și medii, aceste unități medicale să aibă câte un ventilator în plus.

Related posts