CEL MAI SIGUR ORAȘ

În plină pandemie, Buzăul a devenit cel mai sigur municipiu reședință de județ din țară. Este opinia primarului Constantin Toma, care consideră că numărul mic de persoane infectate cu noul coronavirus, se datorează, în mare măsură, modului în care s-a gestionat problema Covid-19 la Buzău. Datele zilnice furnizate de Grupul de Comunicare Strategică plasează Buzăul în topul județelor sigure în ceea ce privește răspândirea coronavirusului.

Constantin Toma consideră că măsurile luate în municipiul Buzău în lupta anti-COVID au fost decisive în scăderea riscului de contaminare cu noul coronavirus. Edilul preciează că numărul redus de cazuri înregistrate la Buzău se datorează și faptului că măsurile luate la nivel naţional prin ordonanţe militare au fost implementate mult mai devreme în municipiu.

Recent, primarul Buzăului a verificat pe teren dacă mijloacele de transport în comun ale societății Trans Bus respectă măsurile impuse prin ordonanțele militare, privind siguranța călătorilor.

Pentru a afla dacă oamenii se simt în siguranță, edilul a mers alături de călători cu unul dintre autobuzele Trans Bus.

La începutul lunii aprilie, în cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţile din municipiul Buzău au decis purtarea obligatorie de măsti de protecţie în toate mijloace de transport în comun şi în toate locurile publice aglomerate. Totodată, pe străzile din oraș au fost mobilizate patrule mixte, formate din polițiști, militari și polițiști locali.

Related posts