UN NOU VICEPRIMAR

Fostul internațional Ion Viorel este, de astăzi, al doilea viceprimar al municipiului Buzău. Numirea s-a făcut prin votul majorității aleșilor locali, în cadrul ședinței Consiliului Local Muncipal. Doar 4 consilieri dintre cei 20 prezenți s-au opus numirii fostului fotbalist în funcția de viceprimar.

Unul dintre cele două posturi de viceprimar al municipiului Buzău a rămas vacant în urmă cu un an și o lună, după demisia lui Andrei Neder, atunci membru ALDE și care între timp a devenit membru PNL. Celălalt post de viceprimar este ocupat de fostul jurnalist Ionuț Apostu, de la PSD.  Ion Viorel a devenit de curând membru ALDE Buzău, filială condusă în județ de Iulian Nicoare. Fostul fotbalist spune că are o relație bună cu primarul Constantin Toma, pe care îl admiră.

Ion Viorel are un trecut controversat. Ca fotbalist, are multe prezențe în echipa națională și câteva sezoane de vis la Steaua București, VFL Bochum, din Germania și Gloria Buzău, echipa cu care a reușit de două ori promovarea în prima ligă. Pe de altă parte, Ion Viorel a fost implicat într-un uriaș scandal, fiind suspendat doi ani din fotbal din cauza unor meciuri trucate. În 2016, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a decis sancţiuni dure în dosarul în care Gloria Buzău a fost acuzată că ar fi aranjat zece meciuri pentru câştiguri la pariuri. Antrenorul principal de atunci, Ion Viorel, şi secunzii Romică Bunică şi Marian Roşu au fost scoşi în afara fotbalului pentru doi ani, iar fiecare a primit câte o amendă de 200.000 de lei.

Related posts