EXPOZIȚII ONLINE DE ARTĂ

Invitație inedită pentru iubitorii de artă din Rm Sărat. În contextul actualelor resticții, aceștia au totuși ocazia de a descoperi prin intermediul unor expoziții on-line valorosul patrimoniu al Muzeului Municipal din Rm Sărat, dar puțin cunoscut publicului larg, amator de artă. Prin acest proiect de prezentare on-line, Secția de artă a Muzeului aduce in atentia publicului nume de rezonanță ale artei plastice românești, printre care Petre Iorgulescu-Yor, Ștefan Popescu, Jean Al. Steriadi, Ion Theodorescu-Sion, Dumitru Ghiață, Samuel Mutzner, Rodica Maniu, Corneliu Michăilescu. Operele acestora se regăsesc pe simezele muzeului din Rm. Sarat, cei mai mulți  fiind prieteni ai lui Octavian Moșescu, inițiatorul și fondatorul muzeului și al secției de artă.

Cea mai importantă personalitate plastică a Muzeului Municipal este pictorul Petre Iorgulescu-Yor, care s-a născut în Rm. Sarat și de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 130 de ani. Muzeul din Rm Sărat deține peste 30 de lucrări de pictură și grafică ale artistului, unele dintre ele donate chiar de Octavian Moșescu. Aceste lucrări cu tematică diversă ating întreaga gama a subiectelor abordate de pictor de-a lungul vieții.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la înființarea Muzeului Municipal din Rm. Sarat. Ca să marcheze acest moment, reprezentantii institutiei și-au propus realizarea unei expozitii la care sa participe mai multi artisti din tara.

In toamna, Muzeul intentioneaza sa realizeze si o expozitie retrospectiva care sa marcheze 130 de la nasterea lui Petre Iorgulescu-Yor. În această expoziție se vor regăsi atât lucrarile muzeului, cât si cele imprumutate de la colectionari, care deja si-au aratat disponibilitatea sa sprijine institutia in organizarea evenimentului.

Related posts