CARANTINĂ ÎN FOCAR

Cartierul Poștă din municipiul Buzău a intrat în carantină pentru următoarele două săptămâni. Autoritățile au luat această măsură după ce 19 localnici au fost testaţi pozitiv cu COVID-19. Aceștia sunt rudele unui bărbat de 41 de ani care, de Paște, a mers în Ialomiţa pentru a-și vizita rudele. Acesta a contractat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu.

Buzoianul a fost transportat la Institutul ,,Victor Babeş” din Capitală. Ulterior, toate rudele acestuia au fost plasate în izolare la domiciliu şi le-au fost prelevate probe pentru coronavirus. Dintre cei 31 de contacți direcți identificați la ancheta epidemiologică efectuată de către Direcția de Sănătate Publică, 19 au fost depistați pozitiv. Ieri seară, numeroase ambulanțe și forțe de ordine au mers la domiciliile acestora pentru a-i transporta la spital.

Câțiva dintre cei infectați au încercat să fugă cu un taxi din focar, însă au fost opriți de polițiștii locali. Tot ieri seară, 12 pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar alţi 7 au fost transportaţi la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală. Printre ei sunt și doi copii.

Pentru a izola focarul de COVID-19, autoritățile au decis la miezul nopții să plaseze tot cartierul Poștă în carantină.

Cartierul plasat în carantină are o populație de circa 2.000 de locuitori, majoritatea rromi argintari. Aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate va fi asigurată, în perioada următoare, de către autoritățile locale. Ancheta epidemiologică va continua în vederea stabilirii tuturor contacţilor celor 20 de buzoieni testați pozitiv. Autoritățile buzoiene iau în calcul și închiderea pentru 14 zile a unui alt cartier al orașului. Este vorba despre cartierul Mihai Viteazu, care ar putea intra în carantină tot din cauza pacientului 21, care a intrat în contact direct cu rudele sale de pe strada Cometei. Potrivit unor surse aproximativ alte 8 persoane ar putea fi infectate cu COVID-19.

Related posts