MĂSURI ÎN CARANTINĂ

De ieri seară, nu se mai intră și nu se mai iese din cartierul Poștă, din Buzău, aflat în carantină totală  pentru 14 zile, după diagnosticarea cu COVID a 20 de persoane. Excepție fac mașinile de aprovizionare cu alimente, utilitățile – în caz de avarie – și ambulanțele. În cadrul ședinței de astăzi a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, Primăria Buzău a dispus montarea unor covorașe impregnate cu dezinfectant în toate zonele de acces, atât la intrarea, cât și la ieșirea din cartier. Acestea vor fi amplasate și la magazinele alimentare din zona carantinată. De asemenea, Primăria Buzău va distribui gratuit locuitorilor din cartier zece mii de măști.

În cartier vor fi montate și dozatoare cu dezinfectant, iar străzile, trotuarele și parcările, precum și scările blocurilor, situate în perimetrul carantinat vor fi curățate zilnic.

De asemenea, deoarece în cartierul Poștă nu există niciun bancomat și nicio farmacie, și numai patru magazine  alimentare, Primăria Buzău va interveni în zonă pentru cazurile speciale prin Direcția de Asistență Socială. Mai mult, Primăria va înființa o linie telefonică dedicată  preluării cazurilor speciale din cartier.

Autoritățile atrag atenția celor 2.000 de locuitori ai cartierului Poștă că au unele obligații pe care trebuie să le respecte, deoarece, în caz de nerespectare, aceștia pot fi amendați sau chiar să se aleagă cu dosar penal.

Pe de altă parte, societatea Trans Bus a modificat traseul autobuzului nr 3. Pe acest traseu, cap de linie va fi cartierul Mihai Viteazu- Dedeman. Tot astăzi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis dezinfectarea clădirii Policlinicii Nicolae Titulescu, precum și a spațiilor comune interioare și exterioare. și amplasarea unor dozatoare și covorașe cu dezinfectant la intrările in Policlinică.

Related posts