SE ÎNMULȚESC CAZURILE DE COVID

Creștere alarmantă a numărului de cazuri de COVID 19 în municipiul Buzău. Încă patru cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate, ieri seară, de autoritățile de sănătate publică. Este vorba despre doi minori și doi adulți, toți patru contacți ai bărbatului de 41 de ani care a contractat noul coronavirus, de Paște, după ce a mers în vizită la rude, în Urziceni, iar acolo a ajuns și socrul său din Bărbulești, ulterior diagnosticat cu infecție cu coronavirus.

Cei 4 buzoieni depistați recent cu COVID locuiesc în cartierul Dorobanţi şi sunt rude ale bărbatului de 41 de ani care a infectat alte 19 persoane din cartierul Poştă.

În acest moment, la spitalul Municipal Râmnicu Sărat se află sub tratament 17 pacienți infectați cu coronavirus. Duminică, autorităţile buzoiene au declanşat o amplă operaţiune de preluare a bolnavilor din focarul de coronavirus din cartierul Poştă, între care se aflau şi doi copii. Contacţii testaţi negativ au fost preluaţi cu ambulanţele şi relocaţi la un singur domiciliu, pentru izolare pe durata a 14 zile. Mai multe ambulanţe au preluat cei 19 pacienţi de pe străzile Dimitrie Filipescu, Muncii, Frasinului şi Murgului şi i-au transferat la două spitale: cel din Râmnicu Sărat și ”Victor Babeş” din Capitală. Pentru a izola focarul de COVID-19 din muncipiul Buzău, autorităţile au decis să plaseze tot cartierul Poştă în carantină. Cartierul izolat are o populaţie de circa 2.000 de locuitori.

Related posts