PACIENȚI DIN ADJUD, INTERNAȚI LA RM. SĂRAT

Un numar de 16 pacienti testati pozitivi cu Covid -19 au fost transferati, astazi, de la Spitalul suport de la Adjud din judetul Vrancea la Spitalul Municipal Rm.Sarat. Potrivit managerului unitații medicale, Adrian Danielescu, bolnavii au fost aduși cu un microbuz si o ambulanța SMURD. Pacientii urmeaza sa fie investigati, dupa care se va stabili sectia pe care vor fi internati. Inițial, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Rm. Sărat urmau sa ajunga, pe parcursul zilei, 30 de pacienti de la Spitalul Focșani. Potrivit presei vrancene, printre acestia se aflau si renumiti medici din judet, internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, care s-au opus transferului catre spitale din Brăila și Rm Sărat.

In aceasta dimineata, la Spitalul Municipal Rm. Sărat erau internati 27 de pacienti infectati cu COVID-19. Vorbim de 12 barbati, 9 femei si 6 copii.

Zilele acestea au aparut situatii confictuale intre pacienti si personalul medical din spitalul ramnicean. Potrivit managerului, Adrian Danielescu, persoanele asimptomatice nu inteleg de ce trebuie sa ramana internate in unitate, atat timp cat nu prezinta semne de boala.

Reprezentantii Spitalului Municipal Rm. Sarat sustin ca sunt pregatiti pentru a face fata internarilor care se vor realiza in aceasta perioada. Unitatea dispune de echipamente de protectie, iar in aceasta dimineata au facut comanada de medicamente specifice noului coronavirus, medicamente necesare pentru inca o saptamana. La Spitalul Municipal din Rm. Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus, sunt în acest moment doi medici infecționiști.

Related posts