COVID-19, LA SPITALUL JUDEȚEAN

Este alertă maximă la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Șapte cadre medicale din secția de Medicină Internă au fost confirmate, ieri seară, cu coronavirus. Testele au fost efectuate după ce 4 pacienți internați în această secție au fost depistați cu Covid-19. Primul pacient infectat cu noul coronavirus a fost o bătrână de 87 de ani, din municipiul Buzău, cu multiple comorbidități, internată în urmă cu o săptămână. Femeia a fost testată pentru că urma să fie transferată într-un cămin de bătrâni și avea nevoie de testare prealabilă. Rezultatul pozitiv al testului a impus investigarea tuturor celor 32 de pacienți internați în secție și a întregului corp medical. Rezultatele au indicat prezența virusului la încă trei dintre pacienți, o femeie de 88 de ani și doi bărbați în vârstă de 68 și 71 de ani, toți aflați în evidența medicilor cu multiple afecțiuni cronice. Toți cei patru pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar secția de Medicină Internă a fost închisă. Managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian nu exclude posibilitatea ca infectările să fi pornit de la un cadru medical.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Buzău a testat  întregul personal medical al secției de Medicină Internă, iar primele șase rezultate, primite duminică dimineață, au fost negative. Ieri seară, situația s-a schimbat însă radical. Un medic, patru asistente medicale și două infirmiere, din cele 38 de cadre medicale testate, au fost confirmați pozitiv la infecția cu SARS-Cov-2.

Medicul depistat pozitiv la infecția cu noul virus asigură servicii medicale în cadrul compartimentului de Dializă al Spitalului Județean de Urgență, dar și la Centrul de Dializă Diaverum. În aceste condiții, ancheta epidemiologică va fi extinsă și nu este exclus ca în perioada următoare să apară și alte cazuri de personal medical, dar și de pacienți infectați.

În urma discuțiilor purtate de către conducerea Spitalului Județean cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, secția de Medicină Internă a fost redeschisă. Cadrele medicale infectate au fost internate în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. În prezent la Rm. Sărat sunt tratați 66 de pacienți, dintre care 9 au fost internați ieri.

Related posts