UNDE MERGEM ÎN VACANȚĂ?

Anul acesta, obiceiurile turiștilor români vor fi în mod clar influențate de pandemie. În contextul actual, petrecerea vacanței în România pare o opțiune sigură pentru turiști, care au șansa să-și redescopere țara.

Printre preferinte vor fi pensiunile mai mici și mai retrase, iar zonele verzi ale României oferă multiple posibiltăți de petrecere a unei vacanțe reușite.

Liniștea, aerul curat, relaxarea și  multiple posibiltăți de petrecere a timpului liber – cum ar fi circuite cu bicicleta sau plimbarea cu diferite ambarcațiuni – pot face, dintr-o vacanță petrecută în România, una de neuitat.

În România, turiștii pot alege între 500.000 de locuri de cazare din 15.000 de unități, iar acolo unde există programe de promovare  sau zile gratuite  vacanțele pot fi achiziționate la prețuri atractive.

Potrivit statisticilor, 25% dintre români aleg să plece peste hotare, 50% rămân în România  si 25% nu merg în vacanță.

Când vine vorba despre litoral, Bulgaria și Grecia fac o concurență serioasă litoralului românesc, venind cu un raport calitate/preț imbatabil.

Specialiștii în turism spun, însă, că și pe  litoralul românesc găsim prețuri avantajoase la început de sezon.  În acest moment, în România,  pe final de iunie și început de iulie, la un hotel de 2 stele din Neptun  camera pe noapte este 103 lei, fără masă, la Eforie Nord – 3 stele costă 165 de lei/ camera,  iar la Mamaia  oferta , la 4 stele, porneste de la  300 de lei/ camera cu mic dejun.

O gura de oxigen sunt voucherele de vacanta, care de cativa ani  au contribuit la relansarea turismului românesc.

În ultimii șapte ani, datorită acestei metode de susținere, s-a dublat numărul unităților turistice din România, iar anul acesta voucherele de vacanță sunt vitale pentru salvarea turismului.

Turismul înregistrează pierderi uriașe, fiind una dintre cele mai afectate industrii.

Statisticile arată că în România s-au pierdut cinci milioane de nopți de cazare în perioada martie – mai 2020, iar în luna iunie,  din trei milioane de nopți de cazare, cât s-au înregistrat anul trecut, probabil că se vor pierde peste două milioane.

Related posts