PROIECTE PENTRU CALIFICAREA TINERILOR

Trei proiecte destinate calificării elevilor din liceele tehnologice din Rm. Sărat vor fi implementate în perioada următoare cu bani europeni. Este vorba despre proiectele „Prin practica formam profesionisti”, „ePractica eSucces” și  „Practicant serios-în angajat valoros!”. În cadrul acestor proiecte vor fi angrenați elevi de la Liceul Tehnologic „Victor Frunza” si Liceul Tehnologic Economic „Elina Matei Basarab” din Ramnicu Sarat impreuna cu Asociatia de Tineret Cultura si Educatie -Speranta Ramniceana, o  asociație din Bucuresti si un partener din Italia. Cele trei proiecte urmaresc imbunatatirea sistemelor de educatie, dezvoltarea sistemelor de invatare duale si de ucenicie precum si formarea elevilor pentru piata muncii.

Consilierii PNL consideră că elevii din Rm Sărat trebuie sprijiniți in a dobandi o calificare profesională si a-si gasi un loc de munca pe plan local. Ei nu au fost însă de acord cu organizarea unor excursii in baza parteneriatelor cu asociatiile de tineret din Bucuresti si Italia.

De asemenea, liberalii considera ca autoritățile nu trebuiau sa renunte la fostul Liceul Agricol din Rm. Sărat, unitate care putea oferi tinerilor multe specializari căutate pe piața muncii.

Cele trei proiecte aprobate de Consiliul Local Municipal Rm Sărat isi propun cresterea numarului de elevi care obtin o calificare si a celor care isi gasesc un loc de muncă, urmare a îmbunătătirii sistemului de invatare.

Related posts