PROIECTE COMUNE

Recunosc că nu se iubesc, dar și-au dat mâna pentru binele Buzăului. Este vorba despre președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care au semnat un angajament de ducere la îndeplinire, împreună, a cel puțin 7 proiecte pentru dezvoltarea orașului și a județului. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, consideră că era nevoie de un astfel de angajament pentru că sunt planuri care nu pot fi realizate decât prin colaborarea între cele două instituții.

Petre Emanoil Neagu este convins că o atragere consistentă de fonduri europene se poate face doar printr-o asociere între instituții.

Unul dintre punctele angajamentului vizează realizarea zonei metropolitane Buzău. Primarul Constantin Toma consideră că zona metropolitană reprezintă o necesitate pentru atragerea de noi fonduri europene.

Potrivit semnatarilor angajamentului, planul va fi întocmit în maxim 30 de zile de la validarea rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie. Înțelegerea dintre cei doi vine după un scandalul de proporții în PSD, în cadrul Comitetului Executiv Județean, când s-au luat în discuție candidaturile pentru alegerile de luna septembrie. Atunci, primarul Constantin Toma a declarat, în fața tuturor colegilor de partid, că nu-l susține pe Petre Emanoil Neagu pentru un nou mandat, preferându-l pe Lucian Romașcanu ca viitor președinte al Consiliului Județean. Scandalul s-a încheiat doar după intervenția liderului partidului, Marcel Ciolacu.

Related posts