BANI FALȘI PLASAȚI ÎN BUZĂU

În ultimele săptămâni, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de falsificare de bancnote şi plasarea acestora în judeţele Buzău, Braşov, Prahova, Argeş, Covasna şi Bacău.

Miercuri, oamenii legii au prins în flagrant delict trei suspecţi pe raza municipiului Bacău şi au fost ridicaţi bani falşi, instrumente folosite la contrafacere, telefoane şi memory-stick-uri. Asupra acestora au fost descoperite 71 de bancnote contrafăcute din cupiură de 200 de lei, 4.626 de lei şi alte bunuri.

De asemenea, tot în cursul zilei de miercuri, poliţiştii au efectuat 10 percheziţii domiciliare în Braşov la locuinţele persoanelor bănuite. În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat obiecte susceptibile a fi folosite la contrafacerea bancnotelor: un laptop, o imprimantă, un laminator, un şubler de precizie, folii laminate şi alte ustensile. Totodată, au mai fost descoperite telefoane mobile, memory-stick-uri şi 13.900 de lei, respectiv 510 euro.

În baza probatoriului administrat, patru persoane au fost reţinute, iar instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Deocamdată nu se ştie cu exactitate câte bancnote false de 200 de lei au fost plasate în județul Buzău, unde şi în ce condiţii.

Related posts