PREGĂTIRI PENTRU „ȘCOALA ÎN PARC”

Ce poate fi mai plăcut, pentru un copil, decât să îmbine școala cu o ieșire în natură? În noul an școlar, o parte dintre elevii buzoieni vor învăța în Parcul Tineretului din municipiul Buzău, la umbra copacilor, pe scaune din butuci, lângă un lac cu nuferi și lebede.
Proiect al Primăriei Buzău, ”Școala din parc” este pregătită să-și primească elevii. Primii sunt preșcolarii unei grădinițe cu sediul în renovare. Pentru ei, au fost amenajate clase în aer liber, chiar lângă lac, la umbra copacilor, desene de asfalt pentru ore de educație fizică și o grădină în care legumele au început să rodească. Aici vor fi organizate activități extrașcolare.
Copiii vor sta pe scaune din butuci, în jurul unor mese amplasate pe malul lacului. Nu-i deranjează nimeni de la învățat, poate doar cele câteva lebede care au devenit prietenoase cu oamenii.
Autoritățile din municipiul Buzău sunt de părere că acest proiect, împrumutat din Finlanda, ar putea fi o alternativă sigură de învățare în această perioadă de restricții din cauza pandemiei de coronavirus. Din data de 14 septembrie, profesorii pot duce elevii la lecții în parc, în baza unor programări, iar păstrarea distanțării sociale ar putea fi foarte ușor respectată.
Clasele în aer liber sunt supraveghetae de polițiști locali, inclusiv după terminarea orelor, pe timpul nopții. Asta, după ce au dispărut deja câteva buturugi. După finalizarea amenajărilor din Parcul Tineretului, autoritățile spun că vor transforma la fel și celelalte două parcuri din oraș, Crâng și Marghiloman.

Related posts