MASCA, LA CONTROL!

Tot mai multe controale în zonele aglomerate din localități din cauza creșterii alarmante a numărului de persoane infectate cu Sars-Cov-2, din ultima săptămână. În acest weekend, sute de polițiști și jandarmi buzoieni au descins în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Oamenii legii au constatat că buzoienii respectă din ce în ce mai puțin regulile de distanțare fizică. Totodată, nici responsabilii centrelor comerciale sau piețelor nu se preocupă în privința respectării măsurilor de protecție sanitară, atât de către angajați, cât și de către clienți. În aceste condiții, în timpul controalelor a plouat cu amenzi. În total, polițiștii au acordat 129 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 70 de amenzi, în valoare totală de 4700 de lei, au fost acordate pentru nepurtarea măștii de protecție.

De asemenea, oamenii legii au verificat peste 80 de mijloace transport în comun. Dacă șoferii purtau masca regulamentar, unii călători purtau masca de protecție doar pe gură, iar alții o purtau doar ca simplu accesoriu în zona bărbiei. Cei care au încălcat legea au fost sancționați de către polițiști.

Related posts