PIEȚELE DIN JUDEȚ RĂMÂN DESCHISE

Pieţele din judeţul Buzău vor rămâne deschise. Decizia a fost luată ieri într-o şedinţă a conducerii Prefecturii cu mai mulţi primari din judeţul Buzău. În cadrul reuniunii, s-a decis ca toate cele patru piețe din municipiul Buzău să rămână funcționale.

Edilul Constantin Toma a vizitat ieri piețele buzoiene pentru a se asigura că măsurile dispuse vor fi puse în alicare chiar de astăzi.

În municipiul Râmnicu Sărat, piaţa va deveni deschisă prin rabatarea, respectiv desfiinţarea pereţilor exteriori. Totodată, în comuna Berca, activitatea pieţei se va desfăşura prin amplasarea standurilor în afara acesteia. În celelalte comune ale judeţului Buzău, funcţionează pieţe în aer liber, care nu sunt vizate de noile măsuri.

Reprezentanţii Prefecturii Buzău spun că, pentru respectarea noilor prevederi legislative, se vor organiza controale periodice pentru a se asigura că măsurile dipuse sunt respectate.

Astăzi, a intrat în vigoare măsura suspendării activităţii pieţelor agroalimentare în spaţii închise, a târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte, volante şi a talciocurilor. Hotărârea permite activitatea pieţelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Related posts