NU SUNT DE ACORD CU MAJORĂRILE

Unii consilieri locali din Rm. Sărat nu sunt de acord cu majorarea impozitelor și taxelor locale în 2021. Indexarea impozitelor pe clădiri și mijloace de transport, cu rata inflației de 3.8%, a fost aprobată de Consiliul Local Municipal Rm Sărat în ședința lunii decembrie. Consilierii PMP și PNL nu au votat proiectul de majorare a taxelor considerând că situația grea prin care trece economia nu impune o astfel de măsură. Ba chiar, consilierul PMP Raul Florescu a propus scăderea procentului de impozitare la locuințele nerezidențiale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice.

Nici consilierii PNL nu cred că este un moment oportun pentru majorarea taxelor și impozitelor locale.

Primarul municipiului Rm. Sărat consideră însă că majorarea impozitelor locale nu este o măsură îndreptată împotriva cetățenilor, pentru că administrația locală trebuie să manifeste grijă nu doar față de cheltuieli, ci și față de venituri.

Edilul din Rm. Sărat precizează că încă mai așteaptă de la Guvern un sprijin pentru administrațiile locale, care în perioada pandemiei au avut cheltuieli în plus. Sorin Cîrjan este de părere  că nu numai administrațiile trebuie sprijinite de Guvern, ci și mediul de afaceri.

Related posts