PRIMA VACCINARE ANTI-COVID

Campania de vaccinare anti-COVID, care vizează mai întâi personalul din marile spitale, s-a extins în toată țara, mai devreme decât au prevăzut autoritățile. La Buzău, primul vaccinat a fost șeful secției de Boli infecțioase a Spitalului Județean. Medicul Bogdan Micu a mers astăzi la centrul amenajat în incinta Ambulatoriului din Spitalul Județean pentru a da startul campaniei de imunizare. El a mărturisit că a scăpat de emoții, după ce și-a consultat colegii din țară care s-au vaccinat în prima etapă.

Bogdan Micu coordonează secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Buzău, secție care îngrijește de peste zece luni bolnavi cu COVID-19. Mulți dintre pacienții săi au fost cadre medicale, categorie aflată în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

Tot un medic, Iulian Coliof, a primit cel de-al doilea vaccin administrat în județul Buzău. La începutul pandemiei, doctorul a fost internat la Boli Infecțioase după ce a contractat noul coronavirus.

Mai puțin de 400 de cadre medicale din județul Buzău s-au înscris deocamdată pentru campania de vaccinare care a debutat luni. Din primul lot de 975 de vaccinuri, câte au fost comandate, mai mult de jumătate au fost distribuite spitalelor de la Râmnicu Sărat, Săpoca, Smeeni și Nehoiu. Spitalul de la Râmnicu Sărat, unitate COVID, a primit, deocamdată, doar 100 de doze.

Până vineri, toate cele aproape 1.000 de doze alocate în prima etapă Buzăului vor fi utilizate pentru imunizarea cadrelor medicale din județ.

Related posts