LUCRĂRI ÎNTÂRZIATE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ

Lucrările de reabilitare a clădirii Bibliotecii Județene din Buzău, cu bani europeni, nu au început nici acum, deși a trecut un an și jumătate de la semnarea contractului! Conducerea Consiliului Județean Buzău spune că nu este vorba despre o întârziere în demararea lucrărilor și că proiectul își urmează firesc etapele. Asta, deși termenul final al lucrărilor de restaurare a clădirii, prevăzut în proiect, este vara anului 2022.

Lucrările de restaurare a clădirii de patrimoniu de pe bulevardul Unirii vor fi efectuate de către societatea Concas S.A. Buzău, în asociere cu Romconstruct Group SRL din Ploiești.

Clădirea Bibliotecii, veche de peste o sută de ani și încadrată ca obiect de patrimoniu național, va fi restaurată și transformată într-un spațiu expozițional modern, păstrându-și însă valențele arhitecturale istorice. Fondurile necesare acestui proiect vor proveni în cea mai mare parte dintr-o finanțare europeană. În această perioadă, Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu”  funcționează într-un mall din municipiu.

Related posts