SALUBRIZAREA, PRIORITATE ȘI ÎN 2021

Și în acest an, autoritățile din Rm. Sărat vor acorda o atenție deosebită salubrizării orașului. Primii pași au fost făcuți anii trecuți odată cu demararea proiectului de închidere a depozitului de deșeuri municipale, cu amplasarea a zece pubele subterane de gunoi și acțiunea de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase. Anul acesta, adminstrația din Rm. Sărat intenționează să monitorizeze mult mai atent zonele de la periferia orașului, acolo unde unii cetățeni depozitează ilegal gunoi menajer.

În zonele cu probleme de la marginea municipiului, autoritățile din Rm. Sărat vor să înființeze posturi fixe de pază, pentru că monitorizarea video nu este suficientă.

O altă masură pentru rezolvarea problemelor de mediu din municipiul Rm. Sărat o reprezintă instituirea taxei de mediu. Din aceasta lună, cetățenii care nu au încheiate contracte cu operatorul de salubrizare vor trebui să achite o taxă de mediu echivalentă cu dublul sumei pe care ar trebui să o plateasca în mod normal, lunar, pentru ridicarea gunoiului menajer.

Related posts