UN NOU PROTEST

Un nou protest al sindicaliștilor din sănătate, la Buzău. Dacă marți, sindicaliștii buzoieni de la „Sanitas” și-au exprimat public nemulțumirile față de nerespectarea unor promisiuni pentru angajații din sănătate, ieri după amiază a venit rândul celor de la „Solidaritatea sanitară” să protesteze în fața Prefecturii.

Printre revendicările adresate noului guvern se numără asigurarea protecției și securității salariaților în riscul îmbolnăvirii cu COVID, creșterea salariilor de bază pentru toate categoriile de lucrători începând cu 1 ianuarie și acordarea stimulentului de risc pe întreaga durată a pandemiei pentru toți angajații din sănătate. Nu în ultimul rând, sindicaliștii din sănătate sunt nemulțumiți că, prin politica guvernamentală, s-a ajuns ca breasla din prima linie să fie criticată din ce în ce mai mult în societate.

Protestul, la care au participat aproximativ 50 de persoane, a avut loc cu respectarea normelor de distanțare fizică. O delegație a sindicaliștilor a înmânat un memoriu prefectului interimar Adina Moiseanu.

Sindicatul “Solidaritatea sanitară”  face parte din “Cartel Alfa”, federație care are programate mai multe proteste în această perioadă.

Related posts