ZIUA CULTURII, LA MUZEU

Muzeul Județean de Istorie Buzău a îmbrăcat haine de sărbătoare astăzi, de Ziua Culturii Naționale. Pentru conducerea Muzeului, evenimentul a fost și un bun prilej de a evidenția cele mai importante realizări ale anului 2020, marcat de pandemie și, inevitabil, unul cu un număr de vizitatori mult mai mic față de 2019.

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Acesta a promis că 2021 va fi un an în care Muzeul Județean va beneficia de o mai bună finanțare decât în anii trecuți. Readucerea în prim plan a taberei de sculptură de la Măgura este un demers care va beneficia de finanțare cu bani de la autoritățile județene.

Tot astăzi, Muzeul Județean Buzău a vernisat o expoziție de arheologie cu diferite obiecte descoperite în 2019 în siturile din județ. Vedeta expoziției este un stand în care sunt prezentate mai multe bijuterii găsite într-un mormânt vechi de peste 1.600 de ani.

În cadrul evenimentului de astăzi au fost prezentate și câteva volume de lucrări științifice editate de Muzeul Județean Buzău, în 2020, unele cu vizibilitate internațională. De asemenea, a fost lansată şi oferta culturală, educativă şi ştiinţifică a muzeului pentru anul 2021.  Evenimentele de astăzi, organizate de Muzeul Județean Buzău, au respectat toate măsurile sanitare impuse de autorități.

Related posts