PANICĂ DIN CAZA UNUI INCENDIU DE PROPORȚII

Alertă maximă, astăzi, la ieșire din municipiul Buzău spre localitatea Țintești, din cauza unui incendiu violent care a cuprins un depozit de deșeuri reciclabile care aparține grupului de firme GreenWeee International. Flăcări uriașe au cuprins întregul depozit în care se aflau tone de deșeuri de aparate frigorifice. Din cauza fumului gros, autoritățile au emis o avertizare ROAlert. De altfel, norul de fum negru putea fi observat de la zeci de kilometri distanță. Zona a fost izolată imediat, iar gazele şi curentul electric au fost întrerupte.

Inițial, focul a cuprins carcase de frigidere și tone de calbluri aflate pe o platformă în aer liber. Ulterior, incendiul s-a extins și la o hală aflată în apropiere, plină cu deșeuri electrocasnice.

Misiunea pompierilor a fost extreme de dificilă, având în vedere volumul mare de materiale reciclabile depozitate, în majoritate carcase și componente de aparate frigorifice. Pe lângă 5 autospeciale cu apă și spumă și două autoscări mecanice folosite de ISU Buzău, la fața locului au sosit și autospeciale de la societăți comerciale din județ.

La fața locului au sosit și reprezentanți ai Prefecturii, Ministerului Afacerilor Interne, Gărzii de Mediu și Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Dincolo de amploarea incendiului și pericolul existent, rămâne problema de mediu, care va trebui lămurită de către comisarii de la Garda de Mediu. Polițiștii urmează să stabilească acum cauzele care au dus la declanșarea incendiului.

Acesta este al doilea incendiu, în mai puțin de un an, la un depozit de deșeuri reciclabile. În data de 24 iunie, anul trecut, un alt incendiu a izbucnit la o fabrică de reciclare din localitatea Frasinu, aparținând aceluiași grup de firme, GreenWeee Internațional. Nici atunci nu s-au înregistrat victime, însă pagubele au fost uriașe.

Related posts