PANICĂ PRINTRE BENEFICIARII VENITULUI MINIM

Dintre cei 200.000 de oameni care trăiesc din mila statului, nu toți sunt cu adevărat nevoiași. Asta cred actualii guvernanți, care au dispus autorităților din teritoriu să reevalueze dosarele asistaților social. Astfel, cei care primesc bani de la stat, dar sunt apți să lucreze ar putea fi nevoiți să meargă la muncă. Informația a ajuns și la urechile soților Nicolae și Maria Siță, doi localnici din comuna buzoiană Vadu Pașii, beneficiari de mulți ani ai ajutorului social. Ei spun că trăiesc din ajutorul social, iar banii nu le ajung pentru lemne de foc. Se plâng că, din banii dați de stat, abia dacă își permit pâinea, alimentele necesare traiului și pentru astâmpărarea viciilor.

Nicolae are 58 de ani, iar soția lui, cu șase ani mai tânără. El a lucrat măturător la o firmă de salubrizare din orașul Buzău, iar de câțiva ani se numără printre beneficiarii venitului minim garantat.

Cei doi localnici din Vadu Pașii sunt aproape siguri că își vor păstra indemnizațiile chiar și după ce le va fi reevaluată situația. Sunt hotărâți să convingă comisia că sunt prea bolnavi pentru a munci o lună întreagă.

Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan, de a identifica beneficiarii de ajutoare apți de muncă stârnește reacții diverse în rândul oamenilor.

Ministerul Muncii pregăteşte evaluarea ajutoarelor sociale, Raluca Turcan precizând că vor fi identificaţi beneficiarii de ajutoare care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile şi vor fi găsite soluţii pentru creşterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor care pot munci.

Related posts