AMÂNAȚI LA VACCINARE

Peste 35 de mii de angajati din domenii esentiale de activitate, care obtinusera o programare la vaccinarea anticovid, vor fi imunizati cu zece zile mai tarziu, de la data programarii.  Masura de decalare se impune ca urmare a numarului insuficient de doze, pe care tara noastra il are in acest moment, după ce săptămână trecută a primit doar jumătate din cantitatea de vaccin pe care compania Pfizer s-a angajat să o distribuie catre România. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat ieri, intr-o conferinta de presa ca, in prezent, deficitul de doze este de 117 mii de doze, cu 51 la suta mai putin decat trebuia sa fie.

In aceasta situatie s-a luat decizia de a amana cu zece zile vaccinarea a peste 35 de mii de romani care erau programati pentru administrarea primei doze. In  acest fel se va asigura continuarea imunizarii celorlalte categorii de persoane care fac parte din categoria a doua, si anume, persoanele cu boli cronice, persoanele cu varste de peste 65 de ani si cei din centrele medic-sociale, dar si a celor care trebuie sa primeasca rapelul.

Practic, cei care trebuiau să primească serul pe 28 ianuarie vor fi injectați pe 7 februarie, cei din data de 29 ianuarie pe 8 februarie , iar cei din 11 februarie  vor ajunge la vaccinare pe 21 februarie.

Toate aceste persoane vor fi anunțate cu 48 de ore înainte de această amânare și reprogramarea se va face automat în platformă.

În acest moment, în toată țara sunt active 583 de centre de vaccinare pentru cei din prima și a doua etapă, iar  centre noi ar putea fi deschise dacă va crește numărul de doze de vaccin.

1,8 milioane de persoane s-au programat în platforma electronică pentru imunizare, până pe 15 aprilie.

Related posts