ȘCOALĂ ÎNCHISĂ, PĂRINȚI REVOLTAȚI

A fost haos la redeschiderea școlilor după atâtea luni de scenariu online nu numai la capitolul distanțare socială. Entuziasmul părinților și elevilor Școlii gimnaziale din Poșta Câlnău a pălit brusc, la intrare în unitatea de învățământ. Asta, deoarece copiii și părinții au găsit lacătul pe poarta școlii! Unii dintre părinți susțin că nu au fost anunțați deloc despre decizia primăriei de a ține școala închisă.

Abia dimineață a început să circule o notificare cum că, duminică seara, administratorul școlii a pus lacătul la poartă. Câțiva părinți au mers la primărie ca să-i ceară primarului socoteală! Au aflat că școala recent modernizată rămâne închisă deoarece nu a trecut printr-o recepție supervizată de Inspectoratul de Stat în Construcții.

După ce primarul Sorin Munteanu a aflat că riscă amenzi pentru lipsa recepției la școala cu 320 de copii, a decis să lase unitatea cu lacătul pe ea până va face rost de bani să ceară toate avizele de funcționare. Cei peste 300 de copii din Școala Poșta Câlnău învață în continuare online, câteva zile, până când toți copiii vor fi relocați școlilor din celelalte sate, unde vor ajunge cu microbuzul școlar.

Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut control în noiembrie 2020 la Școala gimnazială Poșta Câlnău și a descoperit că, după renovarea de anul trecut, unitatea a funcționat fără o recepție prealabilă vreo trei săptămâni, până s-a intrat în sistem online.

De atunci, primăria trebuia să prevadă bani din bugetul local pentru a plăti Inspectoratul de Stat în Construcții să asiste la recepția lucrării, însă autoritățile locale nu au deocamdată această sumă.

Related posts