PE PODIUM, ÎN TOPUL CELOR MAI BUNI GIMNAȘTI

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat clasamentul celor mai buni 10 gimnaşti ai anului 2020 pentru fiecare dintre cele trei ramuri: gimnastică artistică masculină, gimnastică artistică feminină şi gimnastică aerobică.

După rezultatele obţinute anul trecut, fraţii gemeni buzoieni Gabriel şi Robert Burtănete, legitimaţi la CSA Steaua Bucureşti, ocupă locurile 2, respectiv 3, după Marian Drăgulescu, desemnat cel mai bun gimnast român în 2020.

Anul trecut, Gabriel Burtănete a fost sportivul buzoian cu cea mai bună performanţă – titlul de campion european de juniori la sărituri, în decembrie, la Mersin, Turcia.

Cu o lună mai devreme, cei doi gemeni au cucerit tot aurul la Juniori 1, la Campionatele Naţionale de seniori şi juniori de la Ploieşti. Gabriel a obţinut patru medalii de aur – individual compus, sărituri, paralele şi bară, două de argint – inele şi sol, şi una de bronz – cal, în timp ce Robert a devenit campion naţional la sol, cal şi inele şi a mai cucerit două medalii de argint, la individual compus şi sărituri.

Descoperiţi şi crescuţi de CSS Buzău, cei doi fraţi au 18 ani şi fac gimnastică de la 6 ani. În prezent, ei sunt legitimaţi la CSA Steaua Bucureşti, unde au ajuns vara trecută, după ce secţia de gimnastică de la SCM Gloria Buzău a fost desfiinţată.

Principalul lor obiectiv al celor doi buzoieni este calificarea la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.

Related posts