NEVOILE CÂINILOR, MOTIV DE DISPUTĂ

Motiv de ceartă pe un subiect hilar, în Consiliul Local Buzău: sancționarea proprietarilor de câini care urinează pe domeniul public! Unii consilieri au încercat să modifice „Regulamentul privind deţinerea, creşterea, întreţinerea şi circulaţia câinilor şi a celorlalte animale de companie”, astfel încât stăpânii animalelor de companie care își fac nevoile pe spaţiul public să nu mai fie sancţionaţi. Reprezentantul USR-Plus Irinel Cîrstea a cerut eliminarea articolului care prevede acest lucru, deoarece ”sancţionarea stăpânilor animalelor de companie care urinează pe domeniul public este o măsură abuzivă și discriminatorie, care nu se aplică în niciun alt oraş din ţară”.

În sprijinul consilierului URS Plus a sărit şi un consilier PNL. Florin Sangiu a spus că legea pe care trebuie să o respecte proprietarii de animale atunci când ies în spaţiul public nu prevede astfel de sancţiuni.

Viceprimarul Ionuţ Apostu a explicat că Regulamentul trebuie menţinut în forma iniţială, deoarece a fost util. Poliţia Locală a aplicat 234 de sancţiuni pentru cei care nu au respectat acest regulament şi dacă acest articol ar fi scos, atunci nu ar mai exista instrumentul legal prin care cei care nu au grijă de animalele lor să fie sancţionaţi.

Dezbaterile pe această temă au durat aproximativ 10 minute. Consiliul Local Municipal Buzău a decis însă ca sancţiunile să fie aplicate în continuare, cu votul a 15 dintre consilierii aflaţi la şedinţă.

Related posts