START VACCINĂRII POPULAȚIEI GENERALE

Campania de vacccinare anti-covid din România  a intrat, de astazi,  în cea de-a treia etapa, la care orice persoană cu vârsta de  peste 16 ani se poate înscrie, online sau telefonic.

Prioritate  au  în continuare vârstnicii de peste 65 de ani, bolnavii cronic și angajații din domeniile considerate esențiale.

În localităţile cu rata de infectare de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, va începe vaccinarea propriu-zisă a persoanelor care s-au programat deja.

Pentru restul, vor fi alcătuite liste de așteptare. Oamenii se pot înscrie pe platforma națională de vaccinare sau prin intermediul call-center-ului.

Autoritățile au anunțat că listele de așteptare se  deschid succesiv, pe județe, luate în ordine alfabetică, începând cu  ora 09:00. Vor fi trei intervale orare pentru deschiderea listelor.

Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, intre orele 9.00 si 11.00 se vor putea inscrie pe platforma persoanele din primele 15 judete, printre care Arad, Bacau, Botosani, Buzau, Constanta si Covasna. In urmatoarele doua ore, adica între 11.00 si 13.00, se pot face inscrieri in centrele din alte 15 judete, si mentionam aici Dambovita, Galati, Ialomita, Iasi, Neamt si Prahova, iar intre orele 13.00 si 15.00 vor fi disponibile inscrierile in centrele de vaccinare din celelalte judete, printre care si capitala si judetul Ilfov.

PROGRAMUL PE JUDEȚE PENTRU DESCHIDEREA LISTELOR DE AȘTEPTARE:

9.00-11.00: Centrele de vaccinare din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa și Covasna

11.00-13.00: Centrele de vaccinare din judeţele Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt și Prahova

13.00-15.00: Centrele de vaccinare din judeţele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti

In platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât şi cele care vor fi operaţionalizate în luna aprilie. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de aşteptare.

La momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primeşte o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicaţie, pentru alegerea zilei şi a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de aşteptare, însă va pierde poziţia ocupată iniţial.

Pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare în ziua şi în intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate şi nu este necesar să confirme programarea.

 

Related posts