CLĂDIRE NOUĂ PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN?

Spitalul Județean Buzău ar putea funcționa într-o nouă clădire. Este intenția conducerii Spitalului Județean Buzău, făcută publică în premieră, săptămâna trecută, de către președintele Consiliului Județean Buzău. Petre Emanoil Neagu spune că este un proiect de anvergură, care se poate realiza doar dacă la această inițiativă vor adera toate forțele politice.

Investițiile pentru ridicarea unui nou spital și dotarea lui sunt însă uriașe, de domeniul sutelor de milioane de euro. De aceea, președintele Consiliului Județean crede că proiectul ar putea fi realizabil doar cu finanțare europeană.

Conducerea Spitalului Județean Buzău spune că actualul sediu al spitalului, construit la începutul anilor ‘70, nu mai corespunde standardelor din prezent. Chiar dacă de-a lungul vremii în unitatea medical s-au făcut investiții importante, este nevoie de o clădire nouă, cu circuite noi și încăperi mai spațioase.

Acesta nu este singura inițiativă de acest fel din județ. Deputatul USR-Plus de Buzău, Emanuel Ungureanu, a anunțat că va iniția un proiect privind construirea la Buzău a unui spital municipal, așa cum există în celălalt municipiu al județului, Rm. Sărat. Până acum însă, nici primarul Constantin Toma, și nici Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, nu s-au arătat dispuși să participe la acest demers, fiind vorba, evident, de orgolii politice.

Related posts