ILIE BOLOJAN, DISCUȚIE LIBERĂ CU BUZOIENII

Amfiteatrul din Parcul Tineretului a găzduit, miercuri seară, o nouă dezbatere publică în legătură cu referendumul pentru unirea Buzăului cu Țintești. Invitat special la întâlnirea cu buzoienii a fost Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, fost primar al Oradei timp de trei mandate. În debutul evenimentului, primarul Buzăului, Constantin Toma, și Ilie Bolojan au adus argumente în favoarea unirii celor două unități administrativ-teritoriale.

În urmă cu șase ani, încercarea inițiată de Ilie Bolojan de unire a orașului Oradea cu Sînmartin, comună vecină, a eșuat, prezența la vot fiind sub pragul de 30 la sută. Liberalul îi îndeamnă pe buzoieni să nu repete greșeala făcută de orădeni, în 2015, și să iasă masiv la vot, deoarece au numai de câștigat în urma acestui demers inițiat de edilul Constantin Toma.

La dezbaterea de miercuri seară au ținut să își exprime opiniile și buzoieni care se arată sceptici în ceea ce privește beneficiile unei eventuale uniri administrativ-teritoriale între municipiul de reședință și Tintești.

Au ținut să intervină în cadrul dezbaterii și susținătorii unirii celor două teritorii.

Înainte de întâlnirea cu buzoienii de la amfitetarul din parcul Tineretului, Ilie Bolojan a vizitat și comuna Țintești. Referendumul pentru unirea Buzăului cu Țintești va avea loc duminică, 26 septembrie.

Related posts