METODA “COVID” FACE VICTIME

Infractorii profită de creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus și încearcă să găsească noi metode pentru a înșela oamenii. O spun polițiștii care avertizează că o nouă metodă de înşelăciune a făcut déjà victime. Este vorba despre o adaptare a celebrei metode “Accidentul” la pandemia actuală. Infractorii sună potenţiale victime la telefon şi, pretinzând că rude ale acestora au fost diagnosticate cu COVID-19, cer bani pentru achiziţionarea de tratamente sau aparate de ventilaţie.

Un astfel de caz a fost reclamat și la Poliția din Vrancea. În plasa infractorilor a cazut o batrana de 89 de ani, care a fost păcălită de doi indivizi ce s-au dat drept medic si avocat. Ei au cerut bani pentru o ruda de-a femei, care ar fi fost infectată cu COVID, si care ar fi trebuit trasferată in strainate pentru tratament. Când și-a dat seama că a fost înșelată, bătrana a sunat la Poliție, iar cei doi infractori au fost prinsi la scurt timp în trafic la un filtru al oamenilor legii.

Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu ofere niciun fel de date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, să nu trimită sume de bani unor necunoscuţi, indiferent de pretextul acestora şi să sesizeze poliţiştii dacă au suspiciunea că ar putea fi victima unei infracţiuni de înşelăciune.

Related posts