REFERENDUM EȘUAT

Referendumul privind unirea orașului Buzău cu localitatea  Țintești cu a picat din cauza prezenței extrem de mici la urne a locuitorilor municipiului reședință de județ. Doar 10,68 la sută din numărul buzoienilor cu drept de vot s-au prezentat, ieri, la urne, pentru a spune dacă sunt de acord cu alipirea celor două unități administrativ-teritoriale. Conform legii, referendumul ar fi fost valabil dacă la acesta participau cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Absenteismul de la vot în muncipiul Buzău a fost vizibil încă de dimineață, când la urne a ajuns și inițiatorul referendumului, primarul Constantin Toma. Acesta a mers la vot, în jurul orei 8.00, împreună cu soția, și însoțit de către președintele PSD, Marcel Ciolacu. Ambii social-democrați erau îngrijorați că buzoienii nu vor veni în număr mare la vot.

Buzoienii care au ajuns totuși ieri la urne erau convinși că inițiativa edilului Constantin Toma este una benefică.

În schimb, la Țintești, locuitorii comunei au venit în număr mare la vot, la închiderea urnelor fiind consemnată o prezență de 43,03%. Atât primarul Aurel Stoica, cât și sătenii care au ajuns în secțiile de votare erau convinși că unirea cu Buzăul ar fi adus multe avantaje celor peste 4.000 de locuitori ai comunei.

Imediat după închiderea urnelor, primarul Constantin Toma a transmis, printr-un mesaj pe Facebook, că respectă decizia buzoienilor, însă este de părere că unirea celor două localități ar fi dat o șansă mare pentru dezvoltarea Buzăului.

CONSTANTIN TOMA, primar Buzău: “Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Țintești! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top, în România.

Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca și până acum, să vă îmbunătățim viața de zi cu zi și să identificăm  și să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul orașului nostru. Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspirația, viziunea și energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului.

Mulțumesc din tot sufletul buzoienilor ce și-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca și mine, în acest proiect! Dar, în continuare, țin să vă asigur că voi rămâne același primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine.”

Referendumul pentru unirea Buzăului cu Țintești a costat 1.200.000 de lei, două treimi din sumă fiind alocată cheltuielilor de personal, iar o treime, pentru materiale promoționale.

Related posts