SPITALUL DIN RÂMNIC NU TREBUIE SĂ REDEVINĂ COVID

Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu poate fi transformat din nou în unitate suport Covid, pentru că pacienții cronici nu trebuie abandonați. Este opinia primarului Sorin Cîrjan, care spune că autoritățile din Râmnicu Sărat vor susține, prin toate mijloacele, funcționarea normală a spitalului, astfel încât să fie asigurate servicii medicale, atât pacienților Covid, cât și a celor non-Covid.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a transmis, ieri, Spitalului Municipal Râmnicu, o adresă prin care a solicitat modificarea numărului de paturi destinate pacienților infectați cu coronavirus.

Edilul muncipiului amintește faptul că reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat déjà că spitalele care au fost unități suport pentru tratarea pacienților de COVID-19 nu se vor mai închide. În aceste condiții, decizia celor care vor să transforme unitatea din Râmnic în spital suport este nelegală.

În ultima perioadă, conducerea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat și medicii au făcut eforturi pentru a suplimenta numărul de paturi destinate exclusiv pacienților infectați cu COVID-19, iar în aceste zile, se vor mai creea alte 25 de locuri.

Sorin Cîrjan consideră că, și în actualul context epidemiologic complicat, toți pacienții care intră pe poarta spitalului trebuie tratați. În plus, doar medicii sunt cei care pot stabili ce caz reprezinta o ugență medicală.

Autoritățile din Rm Sărat mai spun că Spitalul Municipal nu poate asigura un număr mult mai mare de paturi destinate pacienților infectați cu coronavirus, atât timp cât numărul medicilor și a surselor de oxigen este insuficient.

Related posts