DEMISII DE TEAMA COVIDULUI

Spitalul orășenesc Nehoiu a fost transformat în unitate medicală suport Covid, iar la sfârșitul săptămânii trecute, a fost internat aici primul pacient confirmat cu Sars-Cov-2. Unitatea va putea trata 45 de pacienți Covid, doar cu forme ușoare și medii. Totodată vor fi create și două locuri de terapie intensivă. Din păcate, odată cu această transformare, doi medici din acest spital au ales să își dea demisia. Ei au justificat că au anumite afecțiuni medicale, fapt ce le transformă în persoane vulnerabile. Plecarea celor doi medici mărește deficitul de cadre medicale din acest spital.

Decizia de transformare a Spitalului Orășenesc Nehoiu în unitate suport Covid a venit după ce numărul de cazuri a explodat la Buzău, iar celelalte unități medicale sunt pline la refuz. Managerul Spitalului din Nehoiu, basarabeanul Sergiu Remișovschi, speră ca puținii medici rămași „în prima linie” să facă față acestei noi provocări.

În weekend, în spitalul din Nehoiu erau internați 19 pacienți cu COVID, a căror stare de sănătate era stabilă. Printre bolnavi se află inclusiv pacienți din Brașov care nu au mai avut loc în spitalele din județul lor și au fost trimiși la Nehoiu. Spitalul Orășenesc Nehoiu deservește 11 comune din județul Buzău, cu o populație însumată de peste 50.000 de oameni. Locuitorii din zonă nu mai au acum unde să se trateze, cel mai apropiat spital fiind în municipiul Buzău, adică la o distanță de 80 de kilometri.

Related posts